Proiecte europene, în comuna Albeni

170

primar cornea albeniDumitru Cornea-Victora, primarul comunei Albeni continuă proiectele de modernizarea a localităţii pe care o păstoreşte. La această oră sunt în derulare proiecte de asfaltare a drumurilor din comună, realizarea unei şcoli, dar şi altele de un real interes pentru localnici.

 

Locuitorii din comuna Albeni se pot mândri cu primarul pe care l-au ales, acesta nedezamăgindu-le aşteptările. Cu o populaţie de aproape 3.000 de locuitori, Albeni este o localitate aflată la 35 km de municipiul Târgu-Jiu şi 19 km de oraşul Târgu-Cărbuneşti. Prin prisma aşezării sale, această comună a avut nevoie de o serie de investiţii în infrastructură, dar nu numai. Primarul asfaltare-drumuriDumitru Cornea-Victora şi-a dat interesul pentru crearea unor bune condiţii de trai pentru cetăţenii comunei Albeni. Atragerea de fonduri guvernamentale şi externe a fost şi continuă să fie o preocupare pentru edilul Dumitru Cornea-Victora. Cu astfel de finanţări el a implementat deja o serie de proiecte, urmând ca altele să fie realizate. În această perioadă, „este în derulare asfaltarea la nivel de comună, 4 kilometri fiind deja finalizaţi,iar 800 de metri în derulare; acest proiect este cu finanţare de la Banca Mondială şi bugetul local. De asemenea, pe FRDS avem în derulare reabilitarea Căminului Cultural, iar din fonduri guvernamentale se realizează reabilitarea Şcolii din Rudărie”, explică Dumitru Cornea-Victora, primarul comunei Albeni. În plus, primarul din Albeni mai are un proiect, deocamdată doar pe hârtie, acesta vizând modernizarea unui drum în lungime de 2,7 kilometri, pe PNDI. Asfaltarea se va face în satul Bolboceşti. Urmează licitaţia, iar prin septembrie autorităţile locale speră să înceapă lucrările.

Sistemul de colectare gunoaie funcţionează la Albeni

Un pas important spre modernizarea comunei Albeni a fost realizarea sistemului centralizat de colectare a gunoaielor. Acest proiect a fost realizat din fonduri europene. Cetăţenii au fost foarte receptivi la iniţiativa autorităţilor locale şi au înţeles că nu mai trebuie să arunce gunoaiele la întâmplare, ci în locurile special amenajate. „Peste 95% din locuitori au înţeles cum stă treaba şi au luat pubele, pentru care plătesc 10 lei pe lună. De asemenea, pe raza comunei avem şi cinci puncte de colectare a gunoaielor”, a spus Dumitru Cornea-Victora, primarul comunei Albeni. Astfel de proiecte şi iniţiative sunt bine-venite în orice localitate, iar edilul comunei Albeni promite să continue atragerea de fonduri şi realizarea de investiţii.

Minodora Sucea

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here