Proiecte de infrastructură, deblocate. E vizat și Gorjul!

1859

Nu mai puțin de 23 de proiecte de infrastructură de apă-canal, în valoare totală de peste 4 miliarde de euro, vor fi deblocate. Ministrul Fondurilor Europene Marcel Boloş susţine că a dat drumul la proiecte găsite blocate sau întârziate, Guvernul adoptând o ordonanţă de urgenţă în acest sens.
„Am adoptat în cadrul şedinţei de Guvern un proiect de act normativ important pentru domeniul Fondurilor Europene, mai ales pentru proiectele de infrastructură pe care le-am găsit la preluarea mandatului de ministru, destul de întârziate şi, mai mult, întârziate de Guvernele anterioare, pentru că probabil nu s-a găsit timpul necesar pentru a avea preocupări în domeniul infrastructurii, şi mă refer atât la infrastructura de apă canalizare, dar şi la proiectele de infrastructură de transport. Câteva lucruri din perspectiva numărului de beneficiari pe care îl au ca impact măsurile adoptate. Discutăm de 617 unităţi administrativ teritoriale şi peste patru milioane de beneficiari ai serviciilor de apă şi canalizare”, a afirmat ministrul Fondurilor Europene, Marcel Boloş.
Printre principalii beneficiari sunt localităţile şi unităţile administrativ teritoriale din mai multe județe, inclusiv Gorj. „De multă vreme aceste proiecte se lasă aşteptate şi ar fi trebuit să fie într-un ritm de implementare care să asigure serviciile acestea elementare din domeniul de alimentare cu apă şi canalizare şi ar fi trebuit să fie astăzi operaţionale”, a mai spus Marcel Boloş.
I.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here