Proiect turistic de 2 miliarde de euro, discutat în Gorj! – Președintele Popescu, la masa discuțiilor cu șefii județelor Alba, Hunedoara și Vâlcea

213

Preşedintele Consiliului Judeţean Gorj, Cosmin Popescu a adunat în Gorj, la finalul săptămânii trecute, conducerile a trei județe, pentru o întâlnire de lucru pe teme turistice. În cadrul acestei întâlniri s-au stabilit coordonatele principale ale unei viitoare colaborări, în vederea punerii în practică a unui proiect integrat de dezvoltare turistică şi infrastructură pentru arealul celor patru judeţe şi pe baza problematicii specifice a fiecărei unităţi teritorial-administrative.

Turismul, devenit interesul comun al autorităților din patru județe, a adunat în Gorj șefii Consiliilor Județene din Vâlcea, Alba, Hunedoara și evident pe Cosmin Popescu, cel care a și inițiat aceste discuții. Fiecare dintre cei prezenți a subliniat, în acest cadru, necesitatea şi importanţa dezvoltării staţiunilor turistice din județele lor, Gorjul punctând pentru Rânca. De altfel, în perioada imediat următoare, specialiştii din cadrul celor patru Consilii Judeţene se vor întâlni pentru a stabili datele tehnice ale unui proiect ce poate atinge sau chiar depăşi suma de 2 miliarde de euro.
“Am făcut primii paşi pentru realizarea unui proiect de o importanţă extraordinară pentru infrastructura căilor de comunicaţii şi a turismului din judeţul nostru, dar şi din judeţele Alba, Hunedoara şi Gorj. Aşa cum am spus şi cu alte ocazii, consider că turismul trebuie să fie o prioritate de dezvoltare la nivelul judeţului nostru, deoarece constituie unul dintre cele mai dinamice sectoare de activitate, un generator de locuri de muncă. Este mai mult decât evident că judeţul nostru are un uriaş potenţial turistic, care încă aşteaptă să fie pus în valoare, ori acest lucru poate fi făcut doar prin derularea unor proiecte viabile şi realiste, cu finanţare europeană. Am în vedere, aici, atât staţiunile Voineasa şi Vidra, cât şi zona turistică Horezu-Vaideeni, a căror dezvoltare va pune, fără îndoială, judeţul Vâlcea la justa sa importanţă pe harta turismului de profil. Chiar le-am spus colegilor participanţi la întâlnire că acest proiect este vital pentru Vâlcea, pentru zona Voineasa – Vidra, Obârşia Lotrului şi Vaideeni”, a declarat, la finalul întâlnirii, Constantin Rădulescu, președintele CJ Vâlcea.
De altfel, participanţii au convenit organizarea unei noi întâlniri în judeţul Vâlcea, în cadrul căreia se vor prezenta zonele de interes turistic din judeţele menţionate, precum şi modalităţile reale de finanţare, fie prin înfiinţarea unei Asociaţii de Dezvoltare Intercomunitară, fie prin angajarea celor patru judeţe, în cadrul unui pol de dezvoltare turistică.
A.STOICA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here