Proiect pentru promovarea sporturilor sigure care pot fi practicate în timpul pandemiei

1304

Mai multe activități sportive au fost organizate de către Asociația Scout Society din Târgu-Jiu, în cadrul proiectului ,,Restart Sport Engine in EU”, implementat în perioada 01.01.2021-30.06.2022 de către Asociația Scout Society, împreună cu parteneri din Letonia (BIEDRIBA ,,LSII DIREKTORU PADOME”), Franța (FONDATION ALICE MILIAT), Spania (AJUNTRAMENT BENIGANIM) și Grecia (KOINONIKI ANAPTYKSI NEON / K. A. N. E.). Proiectul este co-finanțat de Uniunea Europeană prin intermediul programului Erasmus+ Sport.
Activitățile sportive au fost organizate în câteva comunități locale din România, Letonia și Grecia, iar prin intermediul acestora au fost promovate sporturile sigure care pot fi practicate în timpul pandemiei. Printre acestea s-au numărat: fotbal, volei, baschet, ciclism, cățărări, etc. S-a dovedit că aceste sporturi organizate în aer liber îmbunătățesc activitatea fizică, dar și psihică a celor care le practică.
Lansarea oficială a proiectului a avut loc în Letonia și a fost găzduită de organizația Biedriba LSII ,,Direktoru padome”. Președintele acestei Organizații, dar și Directorul Departamentului de Sport din cadrul Ministerului Educației și Științei din Letonia au prezentat modul în care cetățenii din comunitate reușesc să practice sportul în siguranță în contextul măsurilor impuse de pandemie. De asemenea, au fost prezentate exemple de bune practici pentru a promova practicarea sportului în rândul angajaților chiar dacă mediul de lucru nu este legat de sport. Un alt exemplu de bună practică a fost cunoașterea activităților sportive care se pot practica în orașul Sigulda, Letonia, și anume: tiroliană, drumeții, ciclism, sporturi fluviale și altele. De asemenea, în această perioadă organizațiile partenere lucrează la o broșură care va conține o serie de pași și metode de reluare a activităților sportive după pandemie. Dacă îți schimbi mentalitatea, poți face sport și în pandemie cu ajutorul unor adaptări și inovații.
Activitățile viitoare din cadrul proiectului sunt un curs de formare și un schimb de tineri. Cursul de formare va fi organizat pentru 25 de antrenori, traineri, membri ai ONG-urilor și voluntari din cele 5 comunități locale partenere. Aceștia își vor dezvolta atât abilități de promovare a educației în și prin sport, cât și de organizare a activităților sportive care asigură și o distanță minimă de siguranță între participanți. Pe de altă parte, schimbul de tineri are ca scop principal testarea unui set de sporturi diferite pentru a nominaliza care sunt cele mai potrivite – pentru a fi practicate după pandemie, cu asigurarea distanțării sociale recomandată de specialiști. Mai multe informații se regăsesc pe website-ul proiectului http://restart.scoutsociety.ro/ .
C.P.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here