Proiect: Noi tichete valorice pentru salariați

5523

Două noi tipuri de tichete valorice sunt propuse pentru salariați, conform unui proiect de lege înregistrat la Senat în ajunul Crăciunului. Este vorba despre tichetele trusou și tichetele junior.
Potrivit inițiatorilor legii, tichetele trusou vor putea fi acordate de angajator salariaților care devin părinți, inclusiv când este vorba de adopții, iar valoarea maximă a sumelor acordate ca tichet trusou nu va depăși 1.500 de lei pentru un copil.
În ceea ce privește tichetele junior, acestea vor fi bilete de valoare acordate lunar sau ocazional salariaților părinți și vor putea fi utilizate la plata serviciilor educaționale, a bunurilor și a taberelor. Nivelul maxim al sumelor acordate ca tichete junior va fi de 250 de lei, dacă vorbim de un ajutor lunar, sau de 700 de lei, dacă ajutorul se acordă ocazional.
În momentul de faţă, există cinci tipuri de bilete de valoare ce pot fi acordate salariaţilor: tichete de masă, tichete cadou, tichete de creşă, tichete culturale şi vouchere de vacanţă.
Pentru a intra în vigoare, acest proiect trebuie să treacă de Senat şi Camera Deputaţilor şi să fie promulgat de preşedintele Klaus Iohannis.
I.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here