Proiect, în beneficiul şomerilor gorjeni

306

director proiectAgenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă(AJOFM) Gorj în parteneriat cu Centrul de Calcul SA din Târgu-Jiu şi cu Asociaţia pentru Şanse Egale au lansat oficial ieri la sediul AJOFM un proiect co-finanţat din Fondul Social European.

Acesta se va implementa în judeţul Gorj, în localităţile Targu-Jiu, Rovinari şi Târgu-Cărbuneşti, pe o perioadă de 18 luni, adresându-se atât şomerilor tineri cu vârsta cuprinsă între 16-24 de ani cât şi celor de lungă durată.

Intitulat drept “Program de măsuri active pentru ocupare – PAEM”, proiectul are o valoare de aproape 1.900.000 de lei. Acesta are drept scop atât creşterea capacităţii de a identifica posibilităţile de dezvoltare a carierei, la nivel zonal, a 400 de şomeri tineri dar şi de lungă durată, cât şi dobândirea de noi competenţe profesionale de către 60 de şomeri tineri cu vârsta între 16 şi 24 de ani şi şomeri de lungă durată, în trei meserii solicitate pe piaţa muncii zonale. “Noi ca şi AJOFM Gorj suntem beneficiarii proiectului, în colaborare cu partenerii noştri, Bebe Viorel Ionică de la Centrul de Calcul Târgu-Jiu şi Violeta Fiu Mitre de la Asociaţia pentru Şanse Egale”, a făcut prezentările Romeo Chiriac, şeful Biroului de Formare Profesională din cadrul AJOFM Gorj.

Cursuri pentru şomeri

“Această lansare, pentru noi, constituie un moment important deoarece punem bazele unei colaborări într-un proiect cu finanţare europeană şi care, să sperăm că va fi de bun augur şi încununat de succes.

Noi ca parteneri avem sarcina, asumată prin proiect, de a organiza aceste cursuri, în funcţie de opţiunile convenite împreună cu beneficiarii acestor cursuri şi cu necesarul pe piaţă de forţă de muncă.

Aceste lucruri vor fi derulate aşa cum sunt în graficul de implementare şi sperăm ca totul să fie, în final, foarte bine”, a declarat şi Bebe-Viorel Ionică, directorul Centrului de Calcul SA.

În cadrul prezentării a luat cuvântul şi Violeta Fiu Mitre al doilea partener în proiect care a prezentat ce se va face pentru dezvoltarea compentenţelor anteprenoriale a 30 de şomeri tineri, cu vârsta între 16-24 de ani şi a şomerilor de lungă durată, tineri şi adulţi.

La finalul proiectului, 30 dintre participanţii la acest curs de iniţiere anteprenorială vor putea participa la un concurs important în urma căruia trei planuri de afaceri vor fi premiate şi vor fi înfiinţate 3 firme.

A. Stoica

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here