Proiect de cinci milioane de euro, lansat la Târgu-Jiu

125

Preşedintele Consiliului Judeţean Gorj, Ion Călinoiu, alături de prefectul judeţului Gorj, Claudiu Teodorescu, şi şefii instituţiilor deconcentrate au participat luni, la Târgu-Jiu, la dezbaterea proiectului “Împreună pentru un dialog social”. Proiectul este finanţat din fonduri social europene prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013, evenimentul fiind organizat de Confederaţia Sindicală Naţională MERIDIAN.

Obiectivul conferinţei a fost acela de a asigura un cadru de dezbatere şi dialog social între reprezentanţii administraţiei publice locale şi partenerii sociali, pe teme ce privesc dezvoltarea durabilă a judeţului Gorj. La solicitarea preşedintelui executiv al Meridian, Ion Albu, reprezentanţii Instituţiei Prefectului Judeţului Gorj i-a ajutat în organizarea acestui eveniment, le-a oferit sala şi a anunţat şefii instituţiilor deconcentrate privind participarea.
“Confederaţia Naţională Minieră MERIDIAN a organizat astăzi ( n.r. luni), la Târgu-Jiu, dezbaterea unui proiect finanţat din fonduri social europene prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane. Proiectul are menirea de a dezvolta dialogul social. Denumirea proiectului este <<Împreună pentru un dialog social>>, fiind în etapa de implementare când au loc dezbateri pe marginea acestui proiect. Sigur, resursa umană este cel mai important lucru pentru a putea valorifica din plin potenţialul economic printr-o pregătire adecvată şi o deschidere încât să realizăm pentru fiecare domeniu de activitate un progres. Ceea ce înseamnă locuri de muncă, condiţii sociale pentru cetăţeni, lucrul acesta îl are în atenţie actorul social şi actorul administrativ”, a declarat Călinoiu.

Spirit anteprenorial
Călinoiu a subliniat necesitatea acestui tip de proiecte deoarece sunt numeroase probleme la nivelul judeţului. “Faptul că avem o serie de probleme la nivelul judeţului Gorj, prin caracteristicile sale cunoscute ca judeţ puternic industrializat, de creştere a numărului şomerilor pe baza măsurilor de restructurare care s-au luat în minerit şi energie este o problemă de interes acest proiect pentru noi. Pregătirea tinerei generaţii încă de la nivelul liceelor de profil tehnic înseamnă priorităţi încât să trezim un spirit antreprenorial încât fiecare să poată să îşi preia soarta în propriile mâini dar pe nişte condiţii bine create de către societate”, a completat preşedintele Consiliului Judeţean Gorj.

“Ducem dialogul social şi în mediul rural”
Confederaţia Sindicală Naţională MERIDIAN este implicată activ în cadrul Dialogului Social, atât la nivel naţional cât şi regional. “Confederaţia Sindicală MERIDIAN desfăşoară un proiect european pe zona noastră de interes, adică proiectul vizează dezvoltarea dialogului social în România. Suntem la Târgu-Jiu la o conferinţă judeţeană pentru a analiza rezultatele de până acum la nivel de Gorj şi regiunea Sud – Vest Oltenia. Proiectul are aplicabilitate în toate judeţele ţări şi are o valoare de cinci milioane euro. Am invitat majoritatea reprezentanţilor instituţiilor descentralizate”, a declarat Ion Albu, preşedinte executiv MERIDIAN. “La foarte multe întâlniri am avut ca participanţi şi miniştri. Încercăm să rezolvăm problemele pe care nimeni nu credea că le putem rezolva la nivel de judeţ. Proiectul are o componentă de formare profesională, pregătim formatori, pregătim personal specializat, activişti în zona noastră. Cel mai important este că ducem dialogul social în mediul rural, aceasta este noutatea adusă de acest proiect. S-a reuşit, astfel, accesarea de fonduri europene în mediul rural, pe agricultură, pe afaceri şi aşa mai departe”, a conchis Albu.
Andrada Bărăitaru

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here