Programul turistic “Vino acasă la Brâncuşi”, promovat în Capitală

246

Programul de promovare turistică “Vino acasă la Brâncuși!” a fost lansat, marţi de către Consiliul Judeţean Gorj. Evenimentul a avut loc la Camera de Comerţ şi Industrie a României şi s-a bucurat de participarea mai multor ambasadori, şefi de departamente guvernamentale, reprezentanţi ai agenţiilor de turism, precum şi autorităţi locale şi judeţene. A răspuns da invitaţiei la eveniment şi Ministrul Secretar de Stat, Bebe Viorel Ionică de la Ministerul pentru Societatea Informaţională.

Picture 5059În deschiderea evenimentului, preşedintele Consiliului Judeţean Gorj, Ion Călinoiu a vorbit despre potenţialul şi totodată atracţiile judeţului. Acesta a reuşi să facă legătura între tur operatorii turistici din ţară, astfel încât aceştia să îşi dorească să vândă produsele turistice din Gorj. “Lansarea programului «Vino acasă la Brâncuși» este un mod complex prin care colaborăm cu asociațiile profesionale din turism dar și cu instituțiile de cultură din Gorj. Trebuie să facem multe investiții dar trebuie să și înțelegem mai bine ce înseamnă să faci turism. Suntem deschiși tuturor oportunităților de colaborare cu investitori pentru a pune Gorjul acolo unde îi este locul. Ne dorim o colaborare cu profesioniștii în domeniu, în aşa fel încât să putem să aducem pe piață cele mai bune oferte pentru turiști. Vrem să avem parteneri tineri care să vină cu oferte de calitate. Există oportunități de a investi în turismul gorjean, iar infrastructura are deja programe de dezvoltare”, a spus Ion Călinoiu, președintele Consiliului Județean Gorj.
Totodată, acesta a ținut să menţioneze că “nașii” programului de promovare turistică sunt Ministerul Turismului și Autoritatea Națională pentru Turism, fără de care acest proiect nu ar fi fost posibil.
Picture 5067Asociația pentru Promovarea și Dezvoltarea Turismului Gorj “Acasă la Brâncuși” s-a constituit ca un parteneriat public-privat și are drept scop dezvoltarea durabilă și promovarea turismului din județ și din regiune atât în țară, cât și în străinătate.

Picture 5068Vişoianu: “Nici nu poţi trăi inspiraţia lui Brâncuşi în altă parte decât la Târgu-Jiu”
Următorul care a luat cuvântul în cadrul conferinţei a fost Corneliu Vișoianu, consilier al premierului Victor Ponta, care a adresat mesajul acestuia pentru Asociaţia pentru Promovarea și Dezvoltarea Turismului “Acasă la Brâncuși”.

Picture 5077“Trebuie să remarc că demersul dumneavoastră pe care îl susțin fără rezerve corespunde uneia dintre direcțiile de acțiune ale programului de guvernare. Aceasta vizează inițierea procedurilor de înscriere a ansamblului monumental Calea Eroilor de la Târgu-Jiu pe lista patrimoniului mondial al UNESCO. Județul Gorj, dar și România în ansamblul său au un mare potențial turistic. Beneficiem de avantajele pe care multe alte țări nu le au. Natura, istoria și generațiile de gorjeni au avut grijă să ne lase moștenire locuri extraordinare. Ceea ce ne rămâne nouă de făcut este să promovăm, să împachetăm într-un ambalaj atractiv și să facem accesibil, prin investiții în infrastructură de cazare și de transport, acest produs turistic foarte inspirat numit «Acasă la Brâncuși». Suntem cu toții conștienți de faptul că turismul modern generează locuri de muncă și creștere economică. Turismul este și un produs de export care aduce bani României și firmelor din domeniu și care generează locuri de muncă. Și sunt locuri de muncă sigure care nu pot fi relocate în alte regiuni ale lumii. Căci nu poți reloca Parcul Național Domogled, Valea Cernei, Defileul Jiului sau peșterile și mănăstirile Gorjului și nici nu poți trăi inspirația lui Brâncuși în altă parte decât în acest colț al țării noastre”, a arătat premierul Victor Ponta, în cuvântul adresat cu prilejul lansării programului.

Picture 5080“Ansamblul Calea Eroilor”, centrul de interes al oraşului Târgu-Jiu
Şi edilul municipiului Târgu-Jiu, Florin Cârciumaru a avut de adresat câteva cuvinte despre “Ansamblului Calea Eroilor” şi nu numai. “În jurul ansamblului realizat de Brâncuşi vrem să dezvoltăm oraşul. Tratăm cu maximă seriozitate orice iniţiativă venită în sprijinul promovării oraşului. Preocupările pentru oraşul şi judeţul nostru au început din prima zi de activitate. Paşii pe care i-am făcut până acum ne vor răsplăti cu primirea unui trofeu foarte important care îi dă credibilitate. Trofeul a fost primit doar de patru locaţii din România. Pe 14 octombrie o să primim trofeul «Mărul de aur», care ne dă certitudinea că orice turist va fi bine primit”, a spus Cârciumaru.
Picture 5120Laura Dragu, preşedintele Asociaţiei Profesionale Patronale de Turism “Gorjul”, a prezentat în cadrul conferinţei “Un argument cu greutate pentru turismul în Gorj – “Mărul de aur”, trofeul care ne înnobilează”. Şi şeful Salvamont Gorj a prezentat lucrarea “Un argument cu greutate pentru turismul în Gorj – “Mărul de aur”, trofeul care ne înnobilează”, în timp ce Sabin Cornoiu, director Salvamont Gorj, a expus celor prezenți “Potențialul natural și turistic al munților Gorjului”. Totodată, Ștefan Popescu, președintele Federației Române de Pescuit Sportiv, a prezentat o lucrare intitulată “Pescuitul sportiv și de agrement în Gorj”, Mihaela Cristea, muzeograf – Muzeul Județean “Alexandru Ștefulescu” a susținut lucrarea “Istorie și arhitectură gorjeană”, iar Olimpia Bratu, director Biblioteca Județeană „Christian Tell” le-a prezentat participanților expunerea intitulată “Spiritualitate și obiective de turism monahal în Gorj”. Nu în ultimul rând, Iani Gârbaciu, reprezentant al Școlii Populare de Artă Târgu-Jiu, a prezentat “Cultură, tradiții şi evenimente”, iar Gheorghe Porumbel, director Ansamblul Artistic Profesionist “Doina Gorjului”, a prezentat lucrarea “Folclorul gorjean – zona spectaculară. Nunta la gorjeni”.

Picture 5134«Vacanță la țară», în Gorj prin intermediul ANAT
Corina Martin, vicepreședintele Asociației Naționale a Agențiilor de Turism din România a precizat că ofertele turistice din Gorj vor fi vândute prin intermediul unui pachet turistic denumit “Vacanță la țară”, promovat de ANAT. “Gorjul oferă deocamdată mult prea puțin din potențialul turistic pe care îl are. ANAT promovează un pachet turistic denumit «Vacanță la țară», prin intermediul căruia vor fi vândute ofertele turistice ale județului”, a precizat Martin.
Picture 5081Programul “Vino acasă la Brâncuși!” se derulează în perioada 22-26 septembrie și se va încheia cu o conferință dedicată Zilei Mondiale a Turismului.
Andrada Bărăitaru

Picture 5069

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here