Programul „Şcoală după şcoală” ocoleşte Gorjul

461

Aflat la cea de-a treia ediţie, programul „Şcoală după şcoală” nu are efecte şi în judeţul Gorj, deşi în judeţul vecin, Dolj, proiectul este implementat cu succes.

34 de profesori și specialiști în educație din ONG-uri au absolvit în cursul anului curent cursuri speciale de formare adaptate la nevoile actuale ale copiilor, prin ediția 2017-2018 a programului strategic național „Investiție în Mediul Rural”. Participanții la sesiunile de formare, bazate pe metode moderne de structurare și livrare a conținutului, sunt implicați în activitatea a 13 centre sociale de tip „Școală după școală”. Prin sprijinul primit în cadrul centrelor, peste 500 de copii din mediul rural și-au îmbunătățit substanțial frecvența și rezultatele școlare, ajungând la o prezență de aproape 100% la ore, pe care au menținut-o până la finalul anului școlar. Îmbunătățirea a fost obținută inclusiv în cazul unor elevi cu handicap fizic și al celor care au rămas repetenți în anii anteriori. De asemenea, mai mult de 500 de părinți au mers la „Școala părinților” și au participat la consiliere, o altă componentă a programului „Investiție în Mediul Rural”, primind consiliere de la specialiști pentru îmbunătățirea comunicării cu cei mici și a suportului acordat acestora și informații despre importanța educației și dezvoltarea relației cu copiii.

Cele 13 centre sociale de tip „Școală după școală” se află în județele: Bistrița Năsăud, Neamț, Teleorman, Constanța, Maramureș, Ialomița, Ilfov, Alba, Vâlcea, Dolj, Cluj și Vaslui. În Dolj, pentru anul școlar următor, 16 unități școlare și-au autorizat acest program. O parte din unitățile de învățământ demarează acest program pe fonduri europene, iar celelalte, cu sprijinul financiar al părinților. Documentele pentru autorizarea programelor After School se depun până pe 31 august la Inspectoratul Şcolar Judeţean Gorj.
I.M.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here