Programul „Prima Casă”, model şi pentru IMM-uri

1013
news-20090402-03272929-image„Guvernul ar putea demara un program de finanţare pentru IMM-uri, similar „Primei Case”, dar trebuie să găsească o soluţie pentru punerea la dispoziţie a resurselor necesare, în condiţiile în care capacitatea fondurilor de garantare este limitată, a declarat preşedintele AOAR, Florin Pogonaru. Au fost prime discuţii cu guvernul, pentru a se continua cu un program de genul Primul IMM, după modelul Primei Case.

Există sentimentul că IMM-urile sunt o prioritate, dar trebuie găsită o soluţie pentru finanţare, deoarece capacitatea fondurilor de garantare este limitată”, a explicat preşedintele Asociaţiei Oamenilor de Afaceri din România (AOAR), Florin Pogonaru.

El a precizat că finanţările pentru un astfel de program guvernamental „nu ar trebui să fie legate de portofoliile băncilor”.
Pogonaru consideră că o parte din mediul de afaceri românesc „a făcut averi fie din speculaţii din privatizări, fie din speculaţii imobiliare şi deodată s-a trezit că trebuie să facă doar economisire. În ce măsură venim cu o asemenea mentalitate de a rezista la criză sau în ce măsură va fi zguduit mediul de afaceri din România este de discutat”, a adăugat el.
Preşedintele AOAR a mai spus că o problemă importantă ar fi ce se va întâmpla cu taxa pe valoarea adăugată (TVA) pe 15 septembrie, după evaluarea FMI, în condiţiile acordului de finanţare externă semnat de România. „Subiectul adevărat pentru noi ar trebui să fie dacă suntem în stare să negociem ca TVA-ul să nu crească cu 2 sau 3 procente”, a mai spus Pogonaru.
Sorin Milcu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here