Programul „Prima Casă 2”, funcţional doar pentru achiziţia de locuinţe deja construite

249
locuinta-anl-3„Prima Casă 2” este funcţional doar pentru achiziţia de locuinţe deja construite, iar pentru cele care urmează să fie dezvoltate programul va fi disponibil în zece zile, fiind necesar un nou act normativ al Guvernului pentru a regla anumite aspecte legate de acest segment.

„Problemele sunt rezolvate, urmează să fie introduse într-un act normativ. Se pot acorda garanţii, prin noul program pentru case construite, urmând ca pentru cele nou construite să fie disponibil în următoarele zece zile”, a declarat Aurel Şaramet, preşedintele Fondului Naţional al Creditelor pentru IMM-uri.
El a arătat că unul dintre aspecte vizează modificarea legislaţiei în care să fie introdusă şi garanţia pentru bunurile viitoare, similar creditului ipotecar.
Un alt aspect este legat de cazul în care din asocierile de persoane pentru dezvoltarea de locuinţe se retrage unul dintre asociaţi. „Noi am identificat toate problemele, am găsit soluţii, urmează acum ca acestea să fie cuprinse într-un act normativ al guvernului”, a spus Şaramet.
Selecţie realizată de DANIELA SCAFEŞ

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here