Programul Pandurilor ar putea suferi modificări!

344
Jucatorii echipei Pandurii Targu Jiu reactioneaza dupa marcarea unui gol in meciul cu Viitorul Constanta, din etapa a XXX-a a Ligii I, disputat in Targu Jiu, joi, 9 mai 2013. BOGDAN DANESCU / MEDIAFAX FOTO

După derbiul Olteniei, Pandurii Tg-Jiu ar trebui să întâlnească, în Liga I, formaţiile Astra Giurgiu şi Rapid Bucureşti. Cu toate acestea, meciurile din primele runde ar putea suferi fie amânări, fie modificări. Astra Giurgiu a cerut deja, prin vocea antrenorului Marius Şumudică, reprogramarea partidei din etapa a doua, iar Rapid ar putea să nu debuteze în noul campionat din cauza situaţiei financiare.
“Voi vorbi cu Narcis Răducan. Dacă ei vor juca joi în Europa League, cu siguranţă nu vor dori să joace sâmbătă, iar dacă vor dori să jucăm duminică, nu voi dori eu, că trebuie să plec la Copenhaga. Cred că cea mai bună soluţie, atât pentru noi, cât şi pentru ei, va fi să amânăm acest joc. Eu tratez cu mare atenţie această dublă cu Copenhaga şi atunci aş face orice sacrificiu spre a da maximum la cele două jocuri”, a declarat Şumudică.
“Vom vedea şi vom discuta lucrul acesta. Dacă va fi necesar, dacă va fi benefic. Bineînţeles că nu o să luptăm niciodată împotriva propriei echipe. Nu ne interesează altă echipă, ne interesează propria echipă. Vom lua o decizie împreună cu conducerea”, i-a replicat Petre Grigoraş.
Pe de altă parte, Liga Profesionistă de Fotbal trebuie să decidă dacă Rapid va putea sau nu să evolueze și în sezonul viitor pe prima scenă a fotbalului românesc. Giuleștenii nu au primit nici miercuri o decizie din partea Curţii de Apel, în privinţa cererii de suspendare a intrării în faliment. Instanţa a hotărât să amâne cauza din lipsă de procedură, cu absenţa părţilor. Un nou termen a fost stabilit pentru 24 august.
Executarea silită a SC. Fotbal Club Rapid a fost cerută de Direcţia Generală a Finanţelor Publice Bucureşti, de mai multe persoane şi de firme, printre care Ana Hotels SA, Ana Imep SA şi Compania Romprest Service SA. Doi dintre fotbaliştii care ceruseră falimentul, Cristi Săpunaru şi Daniel Niculae, şi-au retras cererile.
Nu ştiu cine va decide soarta Rapidului sau a Timişoarei. Din câte am înţeles a fost amânată decizia Curţii până pe 24. Nu contează unde jucăm, până la urmă o să jucăm cu o echipă, că este Rapid sau Timişoara vom vedea până în etapa a treia. O să aflăm, deocamdată pe noi ne interesează cum jucăm cu Craiova, ce o să facem în Cupe, ce o să facem cu Astra şi după aceea ajungem şi la meciul următor. Avem de mâncat multă pâine până ajungem la meciul cu Rapid sau Timişoara, a comentat Grigoraş.
Pe de altă parte, posibilitatea ca Rapid să mai joace pe prima scenă este din ce în ce mai redusă şi din cauza lipsei de efectiv. Miercuri, şi antrenorul Dan Alexa şi-a anunţat plecarea: “Decizia de azi era cam ultima speranță să continuăm. Pentru mine lucrurile au fost clare, a fost ultima zi. I-am anunțat și pe jucători. Am avut speranțe că putem să jucăm în Liga 1. Îmi e imposibil să mai rămân, la fel și jucătorilor, pentru că nu se mai pot face contracte.”
Cătălin Pasăre

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here