Programul de restructurare a CEO, DRACONIC!

5530

* Neaplicarea legii pensionării anticipate, cel mai mare abuz!

Tensiunile în rândul minerilor și energeticienilor sunt din ce în ce mai mari. Lipsa condițiilor de lucru, riscul de accidente de muncă și neaplicarea legii pensionării anticipate vor duce la o escaladare a nemulțumirilor angajaților CEO. Aceștia au amenințat că vor întrerupe lucrul dacă legea nu va începe să fie aplicată.

În acest sens, liderii PNL i-au chemat la discuții pe șefii sindicatelor CEO. Vicepreședintele Sindicatului Energia Rovinari, Manu Tomescu, a scris ce așteaptă de la liderii de federații, chemați la discuțiile de ieri de șeful PNL Gorj, ministrul Dan Vîlceanu.

,,Copiii noștri nu ar mai pleca în străinătate”
Manu Tomescu: ,,La întâlnirea dintre reprezentanții federațiilor sindicale și ai guvernului, partea sindicală trebuie să le explice capilor județului și ai țării că legea 197/2021 este o lege care face în sfârșit DREPTATE minerilor și energeticienilor care au fost DISCRIMINAȚI în legea pensiilor zeci de ani la rând și că Guvernul României face un MARE ABUZ, ținând legea blocată, după ce prin lupta noastră am reușit să-i convingem pe parlamentarii români, dar și pe Președintele României, că merităm cu prisosință să ni se recunoască condițiile speciale de muncă în care ne-am desfășurat activitățile din carierele miniere și din termocentrale! Liderii noștri trebuie să le explice și să-i facă să înțeleagă că această lege face un mare bine și Complexului Energetic Oltenia, dar și Gorjului, ba chiar întregii regiuni din Oltenia, pentru că oferă șansa de a se întinerii forța de muncă din subunitățile companiei cu tinerii noștri din Oltenia, și astfel mulți dintre copiii noștri nu ar mai fi nevoiți să plece prin țară sau prin străinătate pentru a-și căuta un loc de muncă!”

,,Legea oprește genocidul social”
Pe pagina sa de socializare, liderul mai spune: ,,Liderii politici ai județului și ai guvernului trebuie să priceapă că legea 197/2021 oferă soluția pe termen scurt și mediu, atât pentru companie, care are ocazia de a întinerii forța de muncă, cât și pentru tinerii care doresc să rămână acasă și să aibă un loc de muncă aici, în Oltenia. Iar în altă ordine de idei, mai trebuie spus și repetat a mia oară că această lege oprește GENOCIDUL SOCIAL prin care minerii și energeticienii îmbătrâniți și bolnavi ajung să moară în timpul activității fără să mai prindă nici măcar o zi de pensie, după 30 – 35 sau chiar 40 de ani de muncă! Plus că ar dispărea stresul din mintea și sufletele oamenilor, având o siguranță și o stabilitate din punct de vedere social, în cazul în care se va continua DRACONICUL program de restructurare!
Legea trebuie DEBLOCATĂ și aplicată urgent, în spiritul pentru care a fost CERUTĂ DE NOI (minerii și energeticienii) și CREATĂ DE EI (Parlament, Președinție), adică încadrarea activității la condiții speciale de muncă, pentru toți minerii și energeticienii care mai sunt în activitate, și aplicarea întocmai și în totalitate a tuturor beneficiilor prevăzute de această lege, privind reducerea vârstei de pensionare, dar și calculul pensiei! Iar în ceea ce privește impactul bugetar invocat de capii țării, amintiți-le de BIRURILE puse pe munca minerilor și energeticienilor, BIRURI de MILIARDE de EURO virate la bugetul de stat, bani din care noi nu ne-am ales cu nimic! Spune-le și despre cărbunele și energia livrate moca zeci de ani la rând orașelor din țară, la comandă politică!”

,,Speranța de viață a scăzut dramatic”
Mai sunt multe de spus și despre speranța de viață a minerilor și energeticienilor, speranță de viață care este redusă dramatic din cauza afecțiunilor acumulate în timpul activității!
,,Trebuie să le spuneți că știm și despre miliardele de euro alocate României din fonduri europene pentru protecția socială a lucrătorilor afectați de tranziția la o energie verde! Deci să o lase mai moale cu impactul bugetar! Sper ca după această întâlnire, legea 197/2021 să fie DEBLOCATĂ, iar de săptămâna viitoare, minerilor și energeticienilor să li se elibereze adeverințele de vechime, ca și activitate desfășurată în condiții speciale de muncă, așa cum scrie în lege, așa cum noi am cerut, așa cum Parlamentul României a adoptat, și așa cum Iohannis a promulgat și a publicat în Monitorul Oficial!Asta au cerut minerii și energeticienii și pentru asta au protestat, iar cine se preface că nu pricepe, este un mare ipocrit!”, este mesajul lui Manu Tomescu.
M.C.H.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here