Programe noi de studii, la UCB

238

Pentru anul universitar 2016-2017, Universitatea “Constantin Brâncuși” (UCB) din Târgu-Jiu oferă noi programe de studii pentru tinerii absolvenți de liceu. Este vorba despre: “Ingineria designului de produs”, “Cibernetică și Informatică Economică”, “Moașe” și “Asistent Farmacie”. Înscrierile încep din 13 iulie, admiterea făcându-se şi în acest an pe bază de dosar.

Absolvenţii de liceu, care doresc să studieze la Universitatea “Constantin Brâncuşi” (UCB) din Târgu-Jiu au la dispoziţie în jur de o mie de locuri pentru programele de licenţă. La Facultatea de Inginerie și Dezvoltare Durabilă sunt disponibile 155 locuri fără taxă şi 65 cu taxă; la Facultatea de Științe Juridice sunt 20 locuri fără taxă și 101 cu taxă și 50 locuri la Învățământ la Distanță. La Facultatea de Ştiinţe ale Educației și Management sunt scoase la concurs 85 locuri bugetate şi 116 cu taxă. La Facultatea de Ştiinţe Economice sunt disponibile 105 locuri fără taxă şi 156 cu taxă, iar la Facultatea de Ştiinţe Medicale şi Comportamentale sunt scoase la concurs 55 de locuri fără taxă și 116 cu taxă. “Am avut foarte multe activități circumscrise campaniei de admitere, de la promovare în licee, la spectacole pe care le-am desfășurat pentru elevi și studenți, mergând până la promovarea prin mijloacele electronice de promovare. Este extrem de important ca lumea să știe care este oferta educațională a universității. Am mers în Serbia și în Republica Moldova și avem foarte mulți vectori de opinie; studenții moldoveni fac foarte mult pentru noi, fiind promotori ai universității în Republica Moldova”, a confirmat Luminița Popescu, rectorul UCB Târgu-Jiu. Perioada de înscriere este 13-26 iulie, admiterea făcându-se pe bază de dosar.

Programe noi de studii pentru licență
Conducerea Universității “Constantin Brâncuși” (UCB) din Târgu-Jiu confirmă faptul că, începând cu acest an universitar, noi programe de studii au fost incluse în oferta educațională. “Avem un program nou la Inginerie: Ingineria designului de produs și două programe noi la Facultatea de Științe Medicale și Comportamentale, unde am încercat să dezvoltăm segmentul medical. Pe lângă Asistență Medicală Generală și Kinetoterapie, începând de anul acesta vom funcționa și cu Moașe și cu Asistent de Farmacie. La Științe Economice avem un program nou: Cibernetică și Informatică Economică”, subliniază rectorul Luminița Popescu.
UCB oferă sutenților săi o serie de facilități, precum: Burse de performanţă, burse de merit, burse sociale și ajutoare pentru îmbrăcăminte, deces, naştere în valoare de 600 lei/400 lei/300 lei pe lună; Burse acordate de cadrele didactice; Cazare în cămine moderne având taxe de cazare reduse; Mobilităţi prin programul ERASMUS + în vederea efectuării de studii în străinătate; Tabere pentru studenți; Reduceri de taxe de şcolarizare; Locuri finanțate de Universitate pentru tineri proveniți din centrele de plasament; Scutirea achitării taxei de înscriere la concursul de admitere, conform legislaţiei în vigoare şi regulamentelor interne; Scutiri şi reduceri privind plata serviciilor de cazare în căminele studenţesti, conform legislaţiei în vigoare şi regulamentelor interne; Reducere la plata serviciilor de transport în comun şi CFR; Manifestări ştiinţifice şi culturale studenţesti, organizate de Liga Studenţilor cu sprijinul Universității; Implicarea în proiecte educaţionale şi de cercetare; Cursuri facultative gratuite: Comunicare / Negociere / Lucru în echipă / Leadership / Mentor / Manager proiect /Manager resurse umane; Program de voluntariat în Universitate; Pregătire psihopedagogică.
Lista completă cu locurile disponibile la UCB pentru admiterea din această vară a fost afișată și pe pagina de internet a universității.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here