Programe de reintegrare socială pentru gorjenii care au comis infracțiuni în trafic

834

Serviciul de Probațiune Gorj continuă și în anul 2024, eforturile în direcția creșterii gradului de siguranță socială în comunitate și a prevenirii reiterării comportamentului infracțional în rândul persoanelor sancționate penal, ca urmare a comiterii de infracțiuni contra siguranței circulației pe drumurile publice.

Astfel, în perioada 2 februarie-8 martie 2024, s-au desfășurat două programe de reintegrare socială, respectiv „Drink & Drive!” și „În siguranță la volan. Stop accidentelor!”, la care au participat 51 de persoane sancționate aflate în evidența Serviciului de Probațiune Gorj.
”Prin programul „Drink & Drive!”, consilierii de probațiune urmăresc sprijinirea participanților în vederea conștientizării necesității schimbării comportamentale și a riscurilor la care se expun prin consumul de alcool. Totodată, persoanele supravegheate învață să construiască strategii personale pentru prevenirea conducerii autoturismului sub influența alcoolului, contribuind în acest fel la reducerea numărului victimelor accidentelor rutiere. În cadrul programului „În siguranță la volan. Stop accidentelor!”, derulat în colaborare cu Serviciul Rutier și Compartimentul de Analiză și Prevenire a Criminalității din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Gorj, se urmărește dezvoltarea de atitudini favorabile respectării legislației rutiere, în rândul beneficiarilor, precum și conștientizarea de către aceștia a cauzelor și a riscurilor asociate comportamentului neadecvat la volan și responsabilității față de siguranța rutieră a comunității. Pe parcursul anului 2024, consilierii de probațiune din cadrul Serviciului de Probațiune Gorj vor derula noi sesiuni de consiliere individuală sau de grup, în scopul reintegrării sociale a persoanelor aflate în evidența serviciului”, au transmis reprezentanții Serviciului de Probațiune Gorj, prin intermediul unui comunicat de presă.
C.P.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here