Program special de vacanţă la Filiala pentru Copii a Bibliotecii Judeţene Gorj

366

Bibliotecarii de la Filiala pentru Copii a Bibliotecii Judeţene „Christian Tell” Gorj şi voluntarii Centrului Europe Direct Gorj s-au străduit luna trecută să ofere micuţilor care au ales să-şi petreacă timpul liber la bibliotecă un program special de vacanţă. Din programul activităţilor nu au lipsit jocurile şi vizionările de filme,  dar nici lecţiile de croşetat.

În luna iulie, copiii care au participat la Atelierele de Vacanţă desfăşurate la Filiala pentru Copii a Bibliotecii Judeţene „Christian Tell” Gorj, în cadrul proiectului „Europa, joacă-te cu noi!”, au avut parte de un program special de vacanţă.
ateliere de vacanta (8)Micuţii au luat parte la tot felul de jocuri în aer liber, dar şi la jocuri de societate alături de voluntarii Centrului Europe Direct (CED) Gorj, au vizionat filme, au citit pe roluri în cadrul clubului de lectură, au răsfoit enciclopedii unde au descoperit curiozităţi, au răspuns la întrebări de cultură generală şi au participat la jocurile interactive în limba engleză cu voluntara Naomi.

ateliere de vacantaPe lângă toate aceste activităţi, copiii au mai avut ocazia să ia lecţii de croşetat de la Violeta Hirean, unul dintre seniorii care au participat la cursurile de limba engleză organizate de CED Gorj şi care ulterior a devenit, la rândul său, profesor pentru voluntari.

ateliere de vacanta (12)De asemenea, au mai învăţat cum să realizeze rochiţe pentru păpuşi din hârtie creponată şi semne de carte cu Alina Brujan, un alt „profesor voluntar”, şi au realizat un coş cu flori prin tehnica origami împreună cu profesorul Diana Ciurea. Fie că au învăţat să croşeteze, fie au luat parte la diverse jocuri sau şi-au testat cultura generală, micuţii s-au distrat de minune alături de bibliotecari şi de voluntarii Centrului Europe Direct.
Roxana Lupu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here