Program nou la Evidenţa Persoanelor Târgu-Jiu

6643

Direcţiei Publice Comunitare Locale de Evidenţă a Persoanelor (DPCLEP) Târgu-Jiu şi-a modificat orarul de lucru pentru această săptămână pentru a rezolva toate cererile venite de la târgujieni, precum şi de la cetăţenii din comunele arondate ale căror acte de identitate au expirat ori necesită punerea în legalitate. Decizia modificării programului de lucru cu publicul a venit din dorinţa ca toţi oamenii să îşi poată exercita dreptul de vot în ziua alegerilor locale din data de 5 iunie.
Potrivit lui Laurenţiu Dan, directorul executiv al unităţii, începând de astăzi şi până duminică inclusiv, programul este următorul: luni, miercuri, vineri şi sâmbătă se primesc acte în intervalul orar 08.30 – 13.00, cu excepţia zilei de sâmbătă când primirea de acte se face doar până la ora 12.00; marţi şi joi se vor primi acte între orele 14.00 şi 18.00; marţi şi joi se vor elibera acte de identitate între 08.30 – 12.00; luni, miercuri şi joi se fac eliberări de la 15.00 la 18.00; sâmbătă se fac eliberări între orele 14.00 şi 16.00; iar duminică, 5 iunie, în ziua alegerilor, programul de lucru cu publicul atât pentru primirea, cât şi pentru eliberarea de documente de identitate este de la 07.00 şi până la ora 21.00.
“Rugăm cetăţenii să-şi verifice valabilitatea actelor de identitate astfel încât pe 5 iunie să-şi poată exercita dreptul electoral în condiţii optime. La noi nu există taxă de urgenţă, dar în perioada alegerilor electorale, ne mobilizăm, prelungim orarul şi prelucrăm mai repede solicitările”, a declarat şeful DPCLEP Târgu-Jiu. La Târgu-Jiu, taxa pentru eliberarea unui act de identitate cu caracter definitiv este de 7 lei, căreia i se mai adaugă şi 5 lei taxa de timbru, iar pentru o carte de identitate provizorie solicitanţii vor plăti 6 lei (1 leu contravaloarea taxei de identitate şi 5 lei taxa de timbru).
Izabella Molnar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here