Program naţional pentru spaţii verzi în localităţi

292

SPATII VERZIÎn urmă cu două zile s-a lansat şi publicat în Monitorul Oficial Programul naţional de îmbunătăţire a calităţii mediului prin realizarea de spaţii verzi în localităţi. Cu ajutorul programului, autorităţile locale pot beneficia de finanţare nerambursabilă pentru proiectele care vizează realizarea de spaţii verzi.

Obiectivele programului se vor realiza prin dezvoltarea şi modernizarea spaţiilor verzi şi prin înfiinţarea de noi parcuri, scuaruri şi aliniamente plantate, ori prin reabilitarea celor existente. Acest program naţional urmăreşte reducerea concentraţiilor de noxe din aer, creşterea suprafeţelor spaţiilor verzi din localităţi şi apropierea mărimii acestora de standardele europene.

Fondurile alocate pentru program de către Minsiterul Mediului se ridică la suam de 200 de milioane RON pentru toată ţara. Prima sesiune din anul 2009 se va desfăşura între 1-15 septembrie, iar sumele maxime de care pot beneficia unităţile administrativ-teritoriale sunt cuprinse între 200.000 de lei şi 2.000.000 de lei, în funcţie de numărul de locuitori şi de tipul de amenajări ale parcurilor (construirea unui parc nou, reabilitare sau reabilitare şi extindere).
Izabella MOLNAR

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here