Program încărcat înainte de Sărbători pentru CJPC

222

colegiul prefectural facuta de mineComisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Gorj a prezentat ieri, în cadrul şedinţei de Colegiu Prefectural, activităţile pe care le va desfăşura în următoarea perioadă de dinainte de Sărbătorile de Iarnă.

Zilnic, comisarii vor avea acţiuni de supraveghere a pieţei produselor şi serviciilor oferite consumatorilor, programul de lucru pentru Biroul de Relaţii cu Clienţii al unităţii va fi prelungit, şi, de asemenea, se vor suspenda concediile de odihnă.

Reprezentanţii CJPC Gorj vor derula mai multe tematici de control, printre care şi urmărirea calităţii, a modului de comercializare şi etichetare a alimentelor specifice Sărbătorilor de Iarnă, precum carnea şi preparatele din carne, produsele de patiserie, specialităţile din ciocolată, sucurile şi vinurile. Comisarii vor verifica starea ambalajelor în care se comercializează produsele, calitatea produselor, încadrarea în data durabilităţii minimale, afişarea preţurilor, respectarea temperaturilor la transportul, expunerea şi comercializarea produselor.
Şi turismul e luat în vizor
De asemenea, comisarii CJPC desfăşoară o tematică proprie de verificare a respectării prevederilor legale privind protecţia consumatorilor la comercializarea pachetelor de servicii turistice şi de verificare a operatorilor economici care prestează astfel de servicii. Autorităţile în vigoare vor urmări modul de cazare în unităţile turistice, se va verifica autorizaţiile de funcţionare ale acestora, precum şi calitatea serviciilor prestate pentru consumatori.
Totodată, unităţile de alimentaţie publică vor fi în vizorul reprezentanţilor CJPC Gorj în ajunul Crăciunului şi al Anului Nou, urmărindu-se calitatea alimentelor şi a băuturilor, precum şi calitatea serviciilor prestate.
Nici modul de comercializare al jucăriilor nu va trece neobservat, astfel că, pe toată durata lunii decembrie, comisarii vor verifica comercianţii de jucării pentru ca părinţii să cumpere aceste produse etichetate corespunzător, având avertismentele de vârstă, instrucţiuni de asamblare. În acest sens, 12 operatori economici din oraşele Motru, Târgu-Jiu şi Rovinari au fost sancţionaţi, fiind aplicate amenzi contravenţionale în valoare totală de 800 lei.
Izabella MOLNAR

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here