Program de vară pentru creşele şi grădiniţele din Târgu-Jiu

720

Părinţii târgujieni care au un serviciu şi nu au cu cine să-şi lase micuţii pe perioada vacanţei de vară pot consulta oferta creşelor şi grădiniţelor din municipiul Târgu-Jiu, care vor fi deschise prin rotaţie în toată perioada de până la începerea noului an şcolar.

Potrivit Laviniei Petriţa, purtător de cuvânt în cadrul Primăriei Municipiului Târgu-Jiu, în cursul acestei luni, va fi activitate doar la Creşa Nr. 4 de pe strada Griviţei şi la Creşa Petunia din strada Plopilor. Aceste două creşe vor fi însă în concediu în luna august, activitatea urmând să fie preluată de Creşa Nr. 10 din strada 11 Iunie, Creşa Nr. 2 din strada Siretului şi Creşa Nr. 8 de pe strada Mioriţei. “Practic, ele se închid pentru a se putea executa lucrările normale de igienizare, deratizare, reparaţii acolo unde este cazul. Totuşi, atât în iulie, cât şi în august, există creşe din toate cele 5 care sunt în administrarea noastră ce au activitate şi vin în sprijinul părinţilor şi al copiilor acestora”, a precizat reprezentanta Primăriei Târgu-Jiu.
De asemenea, în ceea ce priveşte situaţia grădiniţelor care au activitate în cursul lunilor iulie şi august este următoarea: în iulie au activitatea Grădiniţele “Mihai Eminescu”, Nr. 1, Nr. 10 şi Nr. 6, urmând a fi închise Grădiniţele “Constantin Brâncuşi”, Nr. 7, Nr. 8, Nr. 5 (Vis de Copil). Unităţile care sunt închise în iulie urmează a-şi deschide porţile în luna august.
Programele grădiniţelor ce vor fi frecventate de preşcolari în perioada vacanţei de vară vor fi unele lejere, bazându-se în special pe jocuri. Copiii sunt supravegheaţi de angajaţii grădiniţelor, dar din unităţile de învăţământ menţionate nu lipseşte nici personalul medical care continuă să supravegheze starea de sănătate a micuţilor şi pe parcursul lunilor de vară.
Izabella Molnar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here