Program amplu la Târgu-Jiu, de Ziua Naţională a României

2984

Ziua Naţională a României va fi sărbătorită cu fast la Târgu-Jiu. Autorităţile locale şi cele judeţene au pregătit pentru orele dimineţii manifestările tradiţionale, precum parada de 1 Decembrie şi meniul tradiţional.

Tot în prima parte a zilei de 1 decembrie, zeci de comercianţi vor apărea în centrul municipiului, unde se va deschide ediţia din acest an a Târgului de Iarnă. „Locaţia paradei va fi Bulevardul Constantin Brâncuşi, exact prin faţa Primăriei şi a Stadionului Municipal. La ora 11.00 se vor primi oficialităţile, la 11.05 intonarea imnului de stat, la 11.10 un Te Deum, la 11.30 o paradă militară, la ora 12.00 un moment artistic susţinut de Ansamblul Doina Gorjului. Ulterior, Direcţia de Protecţie Socială va oferi, aşa cum a procedat în fiecare an, un meniu tradiţional, tot în vechea locaţie, la Hotel Brâncuşi. Sunt contractate 2.000 de porţii. După experienţa anilor trecuţi numărul s-a dovedit a fi suficient pentru doritori. (…) Tot de dimineaţă este deschiderea Târgului de Iarnă. Pe baza solicitărilor venite de la comercianţi, am lăsat căsuţele exact pe locaţiile actuale pentru că anul trecut au spus că asta ar fi cea mai bună locaţie pentru ei, ca şi vânzători. O să încercăm să creăm un spaţiu adecvat între căsuţe, să le mutăm un metru faţă de distanţa actuală pentru a se putea deplasa între căsuţe”, a declarat, ieri, Marcel Romanescu, primarul municipiului Târgu-Jiu.

Buget de 150.000 de lei
Distracţia va începe însă de la ora 17.00, când în Piaţa Prefecturii vor fi susţinute trei concerte ale trupelor The Dreamers, Trooper şi Zdob şi Zdup. Tot în seara zilei de 1 decembrie, de la ora 19.00, la Târgu-Jiu se va aprinde iluminatul ornamental de iarnă.„La ora 17.00, încep concertele în Piaţa Prefecturii. The Dreamers este prima formaţie care va concerta, la ora 18.00 Trooper, iar la 18.55 va începe un moment susţinut de către elevii de la Colegiul ,,Spiru Haret”, intonarea imnului de stat. La ora 19.00, se aprinde iluminatul ornamental, după care va fi un spectacol de muzică susţinut de Zdob şi Zdup. (…) Partea de după amiază este organizată 100% de Primăria Municipiului Târgu-Jiu, iar cea de dimineaţă este organizată împreună cu Consiliul Judeţean şi cu Instituţia Prefectului”, a precizat Marcel Romanescu.Bugetul alocat de Primăria Municipiului Târgu-Jiu pentru evenimentele, ce vor avea loc de Ziua Naţională a României, este de 150.000 de lei.

Surprize pentru colindători
Tot pentru luna decembrie, edilul municipiului Târgu-Jiu anunţă surprize pentru micuţii care vor veni la colindat în preajma Sărbătorii Crăciunului, la sediul administraţiei publice locale: „Înscrierile vor fi făcute puţin mai devreme, între 2 şi 5 decembrie, la CNIPT Târgu-Jiu, la sediul din strada Crişan. Ne-am dorit ca în acest an să fie un cadou special. Pe lângă dulciurile şi tot ceea ce copiii primesc de sărbători, de data aceasta ne-am dorit să le oferim şi cărţi copiiilor care vor veni, în funcţie de vârstă. Deci, vom avea pachete diferite, asta vom cere noi prin caietul de sarcini. Mergând pe această idee de a le oferi şi cărţi, dicţionare, trebuie ca în momentul în care dăm comanda să ne lăsăm o marjă de o săptămână de la momentul în care centralizăm toate cererile până la momentul în care ni se livrează marfa într-un timp rezonabil. Iar datele pentru oferirea acestor cadouri sunt 17-19 decembrie, la sediul Primăriei Târgu-Jiu, în sala de căsătorii. Ne aşteptăm la foarte mulţi copilaşi. E vorba de 7.000 de cadouri pe care le pregătim pentru copiii din Târgu-Jiu şi ne-am bucura dacă s-ar înscrie 7.000 de copii. Vom avea şi un brad aranjat în mod deosebit, şi un Moş Crăciun”.
Izabella Molnar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here