Program after-school la fosta Şcoală 7 din Vădeni

254

Propusă ani la rând pe lista unităţilor de învăţământ care trebuiau să îşi oprească activitatea pentru totdeauna, fosta Şcoală Generală 7, înglobată din toamnă în cadrul liceului din zonă, face acum un nou pas pe calea revenirii sale pe lista unităţilor care contează pentru elevii ce provin din nordul municipiului.

Conducerea Grupului Şcolar Traian Vuia s-a întâlnit cu părinţii pentru a prezenta oferta unităţii în privinţa unui program de after-school, în condiţiile în care liceul are suficiente spaţii pentru ca elevii să rămână aici după ore, dar şi cantină la care să poată fi pregătită o masă caldă pentru aceştia. Preţul mesei ar fi de doar trei lei pentru un meniu, iar dascălii ar rămâne după ore şi ar face gratuit temele cu cei mici, lucru care pare mai mult decât convenabil pentru părinţi.
„Doamna directoare Alina Dănăricu şi cei doi adjuncţi de la liceu, Doru Belega şi Liviu Udrea, ne-au prezentat oferta respectivă de after-school şi vă spun că toţi părinţii am fost foarte încântaţi atât de faptul că există condiţii pentru un astfel de program, cât şi de implicarea profesorilor. Evident că şi preţul de 3 lei pentru un meniu pare foarte bun şi noi am fost de acord cu propunerile respective. Dacă ne gândim cât am luptat ca să evităm închiderea acestei şcoli cred că am făcut progrese foarte mari. Dacă vă uitaţi pe hartă, în zonă nu mai e o altă şcoală generală, iar pentru copii care stau în nordul municipiului e foarte bine că Şcoala 7 există în continuare. După ce am luptat patru ani ca s-o menţinem deschisă acum vedem şi că se încearcă dezvoltarea ei, nu doar punerea lacătului pe uşa de la intrare. Doamna directoare face eforturi să înlocuiască şi încălzirea pe sobe cu o centrală termică, ceea ce ar fi tot în avantajul elevilor, aşa că, pentru moment, cred că suntem pe o direcţie nesperat de bună”, spune unul dintre părinţii care a luptat în ultimii ani pentru existenţa acestei şcoli, Daniel Peciuc.
Gelu Ionescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here