Profit din prostituţie – peste 1,5 milioane lire sterline

671

Reţeaua de proxenetism condusă de Marius Constantin Doicaru a ajuns la un profit care stârneşte invidii pentru orice IMM mai serios de prin Gorj, finalizarea anchetei de către procurorii DIICOT Târgu Jiu în acest caz scoţând la iveală faptul că gruparea acestuia a câştigat în vreo doi ani de zile peste 1,5 milioane de lire sterline. Banii au fost investiţi în apartamente, maşini de lux, dar şi într-o cârciumă de la Bâlteni, unde erau racolate fetele ce urmau să fie folosite la „producţia” din Anglia, Londra fiind locaţia unde proxeneţii gorjeni îşi stabiliseră sediul.

Marius Constantin Doicaru a fost trimis în judecată alături de alte zece persoane, printre care şi soţia sa, soacra, un cumnat, şi o grămadă de prieteni şi prietene pe care îi implicase în activitatea ilegală pe care o coordona. Cu toţii au dezvoltat o reţea de proxenetism bine pusă la punct, după ce, anterior, îşi formaseră mâna în Italia. Carabinierii i-au luat însă la ochi şi gorjenii puşi pe căpătuială s-au reorientat spre Marea Britanie, unde, în timp, au reuşit să achiziţioneze mai multe case şi spaţii în care îşi cazau fetele pe care le obligau să se prostitueze. Atât Doicaru, cât şi restul membrilor reţelei, deşi erau bărbaţi căsătoriţi, se prezentau în faţa unor minore sau tinere naive ca fiind băieţi „serioşi”, dispuşi să le ia de neveste, dacă îi urmează la muncă în Anglia. Fetele erau trecute destul de uşor peste graniţă, mult mai greu fiindu-le inculpaţilor din acest dosar să trimită acasă banii produşi de acestea. Sumele strânse din activităţi de prostituţie sunt considerabile, după cum au constatat anchetatorii, procurorii DIICOT Târgu Jiu având nevoie de multă muncă pentru a da de urma banilor spălaţi în diferite afaceri din Gorj şi nu numai.
„Se remarcă preocuparea constantă a inculpatului Doicaru Constantin-Marius de a nu înregistra legal niciun bun pe numele său, plasându-le fictiv pe numele inc. Doicaru Irina Mădălina după o înţelegere formală de divorţ dar şi pe numele inc. Văduva Ana (mamă), Popescu Felicia (soră), Dănăiaţă Ioana (soacră) sau al unei firme (SC DOSAMA COM SRL Bumbeşti-Jiu), administrată în numele inc. Dănăiaţă Ioana şi Doicaru Irina-Mădălina. Ascunderea şi reciclarea produsului infracţional se remarcă şi în cazul inculpaţilor Dănăiaţă Dumitru, Gornoavă Grigore-Alin, Chiriţoiu Diana, Bălţătoiu Bogdan-Ionuţ, Dincă Maria-Ana, Ardeleanu Adelina. Formal, inculpatul Doicaru Constantin-Marius şi-a ales domiciliul în acte, în alte judeţe (judeţul Olt, jud. Argeş), pentru a crea aparenţa că nu are legătură cu locurile natale, cu membrii familiei ori rude apropiate sau cu proprietăţile trecute pe numele acestora. În mod asemănător, a gândit strategia faptelor şi inculpatul Gornoavă Grigore-Alin, când a făcut alternanţa trecerii de la numele de „Gornoavă” la „Mihu” şi invers, prin căsătoria cu aceeaşi femeie (Mihu Silvia-Mihaela- actualmete Gornoavă)”, se arată în actul de sesizare a instanţei de judecată.
Proxeneţii au fost prinşi în urma unor acţiuni bine organizate de poliţiştii din Londra şi de procurorii DIICOT Târgu Jiu, gorjenii care se ocupau cu activităţi ilegale fiind luaţi ca din oală în momentul în care mascaţii au intrat peste ei, după cum reiese şi din zecile de convorbiri telefonice pe care le-au avut între ei şi care le-au fost interceptate.
DOICARU CONSTANTIN MARIUS – Îhâ !
ARDELEANU ADELINA – Alin, încercai să-l sun când eram la … (neinteligibil)… şi avea telefonul închis, îi trimisei repede lui Bogdan un mesaj, vezi că aşa, încercai să-l sun, nu răspunsese, avea telefonul închis !
DOICARU CONSTANTIN MARIUS – Vai de capul meu !
ARDELEANU ADELINA – Nu ştiu, altfel văd că pe aicea nu e nimeni…
DOICARU CONSTANTIN MARIUS – Păi şi cum ţine-te de drum, nu e nimeni acolo ?
ARDELEANU ADELINA – A p…a! Intrară şi acilea!
DOICARU CONSTANTIN MARIUS – Hă ?
ARDELEANU ADELINA – Intrară.
DOICARU CONSTANTIN MARIUS – Ce ?
ARDELEANU ADELINA – Intrară şi acilea, nu pot să intru!
DOICARU CONSTANTIN MARIUS – Şi-aici, şi-acilea?
ARDELEANU ADELINA – …………, stai că acu trec la tine pe stradă să văd dacă intrară şi la tine şi după aia mă duc pe-alalta……….aha p..a, că intrară şi acilea !
DOICARU CONSTANTIN MARIUS – Intrară şi acilea, hă ?
ARDELEANU ADELINA -…………………………Mă duc pe strada ailaltă acum să văd………….stai să văd dacă intrară şi aici, mamă …ce fac?
DOICARU CONSTANTIN MARIUS – E ?
ARDELEANU ADELINA – Ce fac?
DOICARU CONSTANTIN MARIUS – Intrară şi acolo?
ARDELEANU ADELINA – …………………Da intrară şi aici!
DOICARU CONSTANTIN MARIUS – Da ! Şi acolo ?
Dosarul în care cap de afiş este Marius Constantin Doicaru se află în faza de judecată pe rolul Tribunalului Gorj.
Gelu Ionescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here