Profi de la Dacia, amendat pentru suc expirat

760

Supermarketul Profi din zona Dacia, municipiul Târgu-Jiu, a fost sancţionat cu amendă contravenţională în cursul zilei de miercuri, 8 februarie, de o echipă a Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor (CJPC) Gorj. Comisarii au efectuat un control de urgenţă în urma unei sesizări primite pe e-mail din partea unor cumpărătoare care au achiziţionat suc la PET de 0,5 L expirat. Termenul de valabilitate al sucurilor era depăşit încă din 29 ianuarie. Deşi femeile au sesizat angajatele Profi cu privire la faptul că în lada de sucuri există sticle de suc expirat, salariatele nu le-au retras de la raft. În aceeaşi sesizare către CJPC Gorj, reclamantele au precizat că şi în cursul săptămânii trecute, de la acelaşi magazin, au cumpărat acelaşi tip de suc expirat, însă au constatat acest lucru abia după desfacerea PET-urilor.
Potrivit conducerii CJPC Gorj, după sesizarea primită, o echipă de comisari s-a deplasat la magazinul Profi din zona Dacia, aspectele sesizate confirmându-se. “În acest caz, conform legii în vigoare, pentru marfa cu termenul de valabilitate depăşit, se aplică o sancţiune contravenţională cuprinsă între 2.000 şi 20.000 de lei. Magazinul în cauză a primit o amendă, iar stocul de suc expirat a fost retras de la comercializare. Operatorul economic va rămâne sub atenta supraveghere”, a declarat Mădălin Giurcău, şeful CJPC Gorj.
I.M.

1 COMENTARIU

  1. Si sirma in pachetele cu crochete panibu!
    Vinzatoarele de la raionul alimente ambaleaza produsele cu miinile ude, avind la dispozitie prosoape de hirtie pentru stergere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here