Profesorul Vasile Zaharia de la CNTV Târgu Jiu, premiat la Gala Mentor

721

Vasile Zaharia, fost profesor de geografie în cadrul Colegiului Național ,,Tudor Vladimirescu” Târgu Jiu, actualmente pensionar, a fost premiat săptămâna trecută la Cluj-Napoca, în cadrul Galei Mentor, organizată de Fundația pentru Comunitate.

MOL România și Fundația pentru Comunitate au acordat, pentru al 14-lea an consecutiv, Premiile Mentor pentru excelență în educație, recunoscând public valoarea și rezultatele activității pedagogice ale celor zece laureați, profesori și antrenori de excepție din toată țara. La această ediție, au fost depuse 174 de nominalizări în perioada mai – decembrie 2023, de către elevi și părinți. Laureații au fost premiați cu câte un trofeu realizat de renumitul artist sticlar Ioan Nemțoi și cu câte un premiu în valoare de 8.000 de lei. Printre laureați se numără și profesorul gorjean care a predat disciplina geografie în cadrul CNTV Târgu Jiu, Vasile Zaharia. Profesionalismul, dăruirea și pasiunea pentru disciplina predate vreme de patru decenii au contribuit la cumularea a: peste 400 de premii județene; peste 140 de premii naționale obținute la olimpiadele școlare; 5 medalii la concursurile internaționale. De altfel, profesorul Vasile Zaharia a obținut: Medalia de Aur la Olimpiada Internațională de Geografie de la Durban (Africa de Sud, 2002); Medalia de Aur la Olimpiada Internațională de Geografie de la Gdansk (Polonia, 2004) cu elevul Dragoș Tâlvescu; Medalia de Argint la Olimpiada Internațională de Geografie de la Paris (Franța, 2022) și Medalia de Aur la Olimpiada Europeană de Geografie de la Belgrad (Serbia, 2023) obținute cu elevul Mihai Alexandru Bratu.
Alături de acesta, în cadrul Galei Mentor au mai fost premiați: Costel Bașa, antrenor de kaiac-canoe, Baia Mare; Constantin Basarab, profesor de matematică, Craiova (originar din județul Gorj); Boros Lídia Erzsébet, cantor, Ciumbrud, Alba; Tatiana Cauni, profesor de limba și literatura română, Baia Mare; Liliana Cosma, profesor, antrenor de gimnastică artistică, Deva; Mario Grosu, coregraf, producător spectacole, Cluj; Gabriel Teodorescu, profesor de fizică, Cluj; Ványi Emese, profesor de matematică, Satu Mare; Gabriela Vasiliu, profesor de limba și literatura română, Brăila. Premiul Mentor pentru excelență în educație se acordă anual, începând din 2010, profesorilor și antrenorilor care au descoperit tineri talentați și care au avut un rol important în evoluția profesională a discipolilor pe care i-au îndrumat în carieră. Prin acordarea acestui premiu, organizatorii doresc să recunoască public valoarea muncii educaționale și rezultatele deosebite obținute de dascăli, a căror activitate este apreciată atât de comunitatea din care fac parte, cât și de elevi și părinți.
Cu prilejul Galei de premiere, a fost anunțată și noua ediție a Premiilor Mentor. Nominalizările pot fi depuse până pe 31 decembrie 2024 de către orice persoană, atât în nume propriu, cât și în numele unui grup. „Valoarea și frumosul create de cei premiați ne oferă întâlniri pline de bucurii. Numărul nominalizărilor deosebite depășește cu mult, în fiecare an, numărul premiilor oferite. Astfel, îi încurajăm pe cei care nu regăsesc numele persoanelor nominalizate printre premianți să-și revizuiască nominalizările și să le depună la edițiile următoare. Formularul de nominalizare se găsește pe site-ul Fundației Pentru Comunitate, iar organizatorii răspund cu bucurie la întrebările legate de procedura urmată”, a declarat András Imre, directorul executiv al Fundației Pentru Comunitate.
Izabella Molnar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here