Profesorul de sport cercetat pentru abuz în serviciu și-a premeditat fapta?! Elevii, la un pas să primească alte subiecte

4192

Incidentul de ieri de la Școala Gimnazială ,,Gheorghe Tătărăscu” din Târgu-Jiu, cu profesorul de sport care a intrat la clasă în supraveghere având la el telefonul mobil, a ajuns în atenția organelor de poliție, a Inspectoratului Școlar și chiar a Ministerului Educației, un reprezentant fiind în municipiu pentru supravegherea Evaluării Naționale. Profesorul s-a ales cu dosar penal, fiind cercetat pentru abuz în serviciu, a ajuns în fața comisiei de disciplină și a fost zburat din comisia de supraveghere a examenului. Totul, deoarece a postat unde nu trebuia subiectele la limba română, fiind reclamat de informaticianul unității de învățământ.

Aurel Ion Chelea, profesor de sport în cadrul Școlii Gheorghe Tătărăscu din Târgu-Jiu, a fost la un pas să declanșeze un tsunami în centrul de examen, unde a fost până ieri supraveghetor, asta deoarece a făcut totul contrar celor ce i s-au indicat înainte de începerea Evaluării Naționale. Mai exact, reprezentanții Inspectoratului Școlar Gorj spun că profesorul a fost instruit, ieri, la ora 7.30, la fel ca și restul colegilor săi, să intre la examen fără telefonul mobil, spunându-i-se care sunt etapele desfășurării probei la limba română a examenului susținut de elevii de clasa a VIII-a. Profesorul nu a ascultat nimic, dimpotrivă, conștient că trebuie să transmită subiectele, deși era interzis, și-a păstrat asupra sa telefonul mobil. Mai mult, a și fotografiat subiectele, la un minut după ce plicul nr.5 a fost deschis. A postat la 9.06 subiectele pe pagina de WhatsApp a școlii, probabil din greșeală, lucru văzut de informatician, care intervine rapid, iar la 9.08 subiectele erau șterse.

Greșeală impardonabilă
Incidentul cu implicații penale a fost însă adus la cunoștința polițiștilor, care asigurau buna desfășurare a examenului la școala respectivă. În cauză s-a deschis rapid o anchetă, fiind înștiințați cei de la IȘJ, reprezentantul Ministerului Educației fiind prezent, personal, în școală. Reprezentanții IȘJ Gorj spun că profesorul a greșit și nu neagă premeditarea faptei, atât timp cât acesta și-a păstrat telefonul mobil la examen, deși știa că nu are voie cu acesta. Dascălul a fost eliminat din comisia de supraveghere a Evaluării Naționale și va răspunde pentru faptele sale, dau asigurări cei de la IȘJ.
Purtătorul de cuvânt al IȘJ Gorj susține însă că a fost împiedicat totuși, la timp, un incident grav și nu se poate vorbi de fraudă, motiv pentru care subiectele elevilor nu au fost schimbate. De altfel, se pare că elevii nu prea au realizat cele întâmplate, spune purtătorul de cuvânt, pentru că s-a acționat rapid pentru ștergerea subiectelor de pe grup.
În rândul elevilor s-a discutat, ieri, că profesorul ar fi dorit ca subiectele fotografiate să ajungă la un alt destinatar, însă involuntar expeditorul ar fi greșit, dar și că dascălul a mai avut probleme cu legea, după o petrecere urcând la volan, deși consumase băuturi alcoolice.

Verificări în trecutul profesorului
IȘJ Gorj transmite, prin purtătorul de cuvânt, că nu cunoaște aceste aspecte, dar le va verifica, asta deoarece nu se vor repeta astfel de incidente la Evaluarea Națională.
3062 de elevi au susținut, ieri, proba la limba română, patru elevi fiind izolați. Acesta a fost singurul incident, cu profesorul care a demonstrat că poate călca pe bec mai repede decât un elev.
ANAMARIA STOICA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here