Profesorul acuzat că a făcut sex cu o elevă de 12 ani, obligat să nu plece din ţară în timpul vacanţei judecătoreşti

518

Înainte de a intra în vacanţă, magistraţii Judecătoriei Târgu-Jiu au analizat măsura controlului judiciar luată faţă de fostul profesor de Economie și Educație Antreprenorială, de la Colegiul Național “Tudor Arghezi”, din Târgu-Cărbunești, trimis în judecată pe 25 aprilie, pentru act sexual cu o minoră. “Menţine măsura controlului judiciar. Pe timpul cât se află sub control judiciar, inculpatul trebuie să se prezinte la instanţa de judecată ori de câte ori este chemat; să informeze de îndată instanţa de judecată cu privire la schimbarea locuinţei şi să se prezinte conform programului de supraveghere întocmit de Biroul Supraveghere Judiciară din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale al IPJ Gorj sau ori de câte ori va fi chemat. Impune inculpatului să nu depăşească limita teritorială a României, decât cu încuviinţarea prealabilă a instanţei de judecată; să nu se apropie de persoana vătămată sau de membrii familiei acesteia şi să nu comunice cu martorii din cauză. Atrage atenţia inculpatului că, în caz de încălcare cu rea-credinţă a obligaţiilor sus-menţionate, măsura controlului judiciar se poate înlocui cu măsura arestului la domiciliu sau arestului preventiv”, a stabilit instanţa. Următoarea înfăţişare va avea loc pe 31 august.
Bărbatul ar fi fost filmat de camerele de supraveghere montate în scara unui bloc din Târgu-Cărbunești, în timp ce întreţinea relaţii sexuale cu o elevă în vârstă de 12 ani. Infracțiunea se pedepseşte cu închisoare de la doi la șapte ani şi interzicerea exercitării unor drepturi. Acesta ar fi reuşit să o convingă pe minoră să îi dea numărul de telefon și să se împrietenească pe o rețea de socializare. Tânărul o sfătuia pe copilă să șteargă toate conversațiile. Patru acte materiale au reținut procurorii în sarcina dascălului. Anchetatorii au reținut că de fiecare dată se asigura că nu lasă “urme” în locurile în care se întâlnea cu “iubita” sa, el fiind foarte atent să nu fie văzut, preferând locurile întunecate. Una din scările de bloc era monitorizată de camere de supraveghere, administratorul asociației de proprietari fiind un polițist cunoscut la nivelul municipiului. Tânărul ar fi mers la omul legii, fără să știe însă cu cine are de-a face și i-ar fi cerut să șteargă imaginile. După ce le-a văzut, polițistul și-a sesizat colegii. “Fiind audiat, inculpatul a căutat să ascundă o mare parte din activitatea infracţională pe care a desfăşurat-o în perioada august – decembrie 2015, când în mod repetat, în baza aceleiaşi rezoluţii infracţionale a întreţinut raporturi sexuale cu minora în vârstă de 12 ani. Inculpatul Oproiu Cosmin a negat alte acte materiale ale infracţiunii de act sexual cu un minor, aşa cum au fost descrise în mod detaliat de persoana vătămată şi martorii din actul de sesizare, nerecunoscând că ar fi întreţinut cu aceasta raporturi sexuale. Pericolul social al faptei comisă de inculpatul Oproiu Cosmin rezultă din modalitatea de comitere a acesteia, în sensul că în calitate de cadru didactic, a întreţinut raporturi sexuale, în mod repetat, cu minora, despre care ştia că are vârsta de 12 ani, fiind elevă în clasa a V-a a aceluiaşi liceu. Fapta este cu atât mai gravă cu cât inculpatul a abuzat de poziţia sa recunoscută de persoana vătămată ca fiind una de încredere şi totodată de autoritate asupra sa, având în vedere că acesta îşi desfăşura activitatea ca şi profesor la instituţia de învăţământ pe care minora o frecventa, uneori permiţându-i chiar participarea la orele sale de curs. Rolul inculpatului era acela de a asigura o educaţie corespunzătoare elevilor cu care intra în contact şi nicidecum de a-i supune unor abuzuri sexuale de natură a le marca dezvoltarea intelectuală şi emoţională pe viitor”, se arată în rechizitoriul procurorilor.
Anchetatorii au descoperit că profesorul ar fi încercat să “agațe” și alte minore, eleve, pe care le privea insistent în zonele intime, individul propunându-le diverse întâlniri, inclusiv în apartamentul său sau în alte locuri din oraș.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here