Profesorii pensionabili, aşteptaţi la CJP Gorj

285
SANYO DIGITAL CAMERA

Numai două zile au la dispoziţie cadrele didactice din judeţ care doresc pensionarea să îşi depună dosarele de pensionare la sediul Casei Judeţene de Pensii (CJP). „Perioada de depunere a dosarelor de pensionare pentru cadrele didactice din judeţ este între 31 august – 1 septembrie 2016. Respectivele dosare se vor depune personal de către titulari la sediul instituţiei noastre sau, dacă este cazul, de către o persoană împuternicită, conform legii în acest sens”, a transmis conducerea CJP Gorj. Ulterior datei de 1 septembrie depunerea dosarului de pensionare de către cadrele didactice se face numai cu aprobare de la Inspectoratul Şcolar Judeţean, deoarece se consideră că a început un nou an şcolar, respectiv anul şcolar 2016-2017.
În aceeaşi perioadă a anului trecut, nu mai puţin de 132 de cadre didactice şi-au depus dosarele de pensionare la CJP Gorj. Aceştia au fost vreme de zeci de ani profesori, educatori ori învăţători.
Profesorii care au ajuns la finalul carierei, însă mai vor să îşi continue activitatea de predare, trebuie să depună o cerere la instituţia unde predau. Cei care vor da un aviz favorabil ori vor respinge cererea vor fi astfel directorii unităţilor de învăţământ. Astfel, directorii vor fi cei care le vor da aviz favorabil sau nu. Cererile vor fi analizate de consiliul profesoral, iar dacă aceştia primesc acordul, ei vor avea drepturi salariale depline şi vor fi profesori titulari.
Izabella Molnar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here