Profesorii gorjeni, solidari cu învăţătoarea care a intrat în greva foamei

311

Profesorii gorjeni vor purta vineri, la ore, un însemn de solidaritate cu învăţătoarea Cristina Anghel, din Caracal, care de peste 50 de zile se află în greva foamei. Vasile Mija, liderul Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ – filiala Gorj, spune că gestul acesteia este unul de mare sacrificiu.

Profesorii din toată ţara, printre care şi cei din Gorj, au protestat împotriva reducerilor salariale şi de altă natură din învăţământ precum şi împortiva salariilor mizere.

O învăţătoare din Caracal, însă, Cristina Anghel, a intrat în greva foamei de aproape trei luni. Sindicaliştii gorjeni au anunţat că îi sunt alături şi că, în acelaşi timp, speră ca aceasta să renunţe la forma extremă de protest care îi pune sănătatea şi chiar viaţa în pericol. „Îi transmitem învăţătoarei Cristina Anghel sprijinul, admiraţia şi mulţumirile pentru sacrificiul pe care îl face şi, cu toată amdiraţia, o rugăm să renunţe la greva foamei. Este un sacrificiu suprem şi nu e drept ca distinsa doamnă să ia doar pe umerii săi povara problemelor şi a nedreptăţilor care există în sistemul de învăţământ. Ceea ce Cristina Anghel a reuşit să facă este un semnal pentru noi toţi, dar şi o lecţie.

Doamna învăţătoare este un exemplu de demnitate şi de forţă şi o rugăm să ni se alăture la toate acţiunile pe care federaţia le va organiza în această perioadă”, a declarat Vasile Mija.

Semnături pentru susţinerea apelului

Profesorii gorjeni vor purta, în semn de solidaritate, un însemn pe tot parcursul zilei de 22 octombrie. Aceştia încearcă, din nou, să atragă atenţia asupra condiţiilor din învăţământ şi a problemelor cu care se confruntă tot mai des. „Biroul Operativ al Uniunii Sindicatelor Libere din învăţământ Gorj a hotărât ca vineri, 22 octombrie 2010, toţi membrii de sindicat ai organizaţiei noastre să poarte un însemn de solidaritate cu doamna învăţătoare Cristina Anghel, concomitent cu strângerea de semnături pentru susţinerea apelului”, a mai spus Mija.

Dorina Cioplea

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here