Profesorii de la școala încropită în fostul internat, obligați să însoțească elevii în microbuzul școlar pe ruta Bâlteni-Moi

3374

Conducerea școlii din Bâlteni al cărei grup sanitar nu are nici măcar uși, în timp ce toaletele sunt mixte, a decis la început de an școlar să oblige cadrele didactice ale școlii să conducă, pe rând, elevii navetiști cu microbuzul școlar până acasă. Astfel, de luni până vineri, cinci dascăli circulă, obligați, cu microbuzul școlii pe ruta Bâlteni-Moi pentru a lua fiecare copil la școală, dar și pentru a-i readuce acasă. Evident că niciun cadru didactic, pus în această situație, nu este remunerat pentru munca prestată.

Școala de la Vlăduleni a fost închisă în acest an de învățământ, iar 12 elevi au fost transferați la o unitate din Bâlteni în care condițiile lasă mult de dorit. Elevii au ajuns într-o sală de clasă extrem de mică, unde aerul este irespirabil pentru copii, școala încropită într-un fost internat având grupuri sanitare mixte, dar fără uși care nu oferă niciun fel de intimitate școlarilor care au vârste cuprinse între 6 și 14 ani.
Conducerea școlii a ignorat nemulțumirile părinților legat de condiții și a încercat să le închidă gura cu o soluție de compromis. Mai exact, soluția găsită pentru școlari a fost aceea de a-i duce sigur pe navetiști la unitatea de învățământ și retur, punând la muncă obligatorie cadrele didactice ale copiilor.

Navetă obligatorie și pentru elevi și pentru învățători
Mai exact, profesorii dacă sunt navetiști trebuie să coboare în Moi, să urce în microbuzul școlar și să ia fiecare elev de acasă pentru a-l duce la școală și retur, iar dacă sunt din localitate trebuie să urce în microbuzul școlar să ia copiii și să-i ducă la școală.
Situația de la Bâlteni nu este doar neobișnuită, este ciudată pentru cadrele didactice care au fost obligate să semneze că sunt de acord cu acest demers care trebuie aplicat întregul an de învățământ.
Săptămâna trecută, părinții au invitat la școală inspectorul școlar general Marcela Mrejeru căreia i-au explicat nemulțumirile lor.
A.STOICA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here