Profesorii de la Colegiul Auto din Târgu-Jiu au părăsit catedra pentru un protest! IȘJ: Se cer bani pentru ore care nu au fost efectuate

433

Circa 30 de cadre didactice de la Colegiul Auto “Traian Vuia” din Târgu-Jiu au protestat, joi, la sediul unităţii de învăţământ. Profesorii aveau o supărare la adresa conducerii Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ) Gorj, asta deoarece aceștia nu şi-au încasat banii pe orele suplimentare. Ion Ișfan, inspectorul general al IȘJ Gorj, a avut o întâlnire, miercuri, cu dascălii acestei școli, iar acum instituția s-a limitat doar să monitorizeze situaţia.

Colegiul Auto “Traian Vuia” din Târgu-Jiu nu este o unitate de învățământ etalon, dacă este să punem în balanță că absolvenții care au luat bacalaureatul în ultimii ani nu au depășit numărul de 20. Cu toate acestea, dascălii sunt plătiți, iar rezultatele lasă de dorit, ni s-a explicat de la vârful IȘJ Gorj, în timp ce dascălii nemulțumiți erau în protest, nu la catedră, ci în curtea școlii. “IŞJ Gorj a analizat situaţia creată şi o vom monitoriza în continuare, dar, pentru moment, ceea ce interesează pe toată lumea este că vom garanta plata drepturilor salariale pentru orele efectuate în regim plata cu ora, ore suplimentare, în cel mai scurt timp, după ce vor fi întocmite toate documentele contabile necesare. Pe de altă parte, monitorizăm situaţia, pentru că există sesizări că orele nu sunt efectuate în Colegiul Auto ‘Traian Vuia’ şi prin urmare nu este corect să primească drepturi salariale pentru ore neefectuate, în acea instituţie de învăţământ, dar şi în alte instituţii de învăţământ de pe raza municipiului Târgu-Jiu”, a făcut public purtătorul de cuvânt al IŞJ Gorj, Georgeta Popescu. De altfel, organizaţiile sindicale care reprezintă învăţământul preuniversitar nu îşi asumă mişcarea de protest. “Demersul va înceta atunci când îşi vor încasa pe card sumele restante corespunzătoare orelor suplimentare, acesta este punctul de vedere pe care l-au susţinut cadrele didactice”, a menţionat Georgeta Popescu, în timp ce inspectorul general al IȘJ Gorj a menționat că a avut o discuție cu cei nemulțumiți cu o zi în urmă.
A.STOICA

1 COMENTARIU

  1. ..acum scrieti de dascali,parca scriati de vaci moarte pe la centrul din Carbunesti.Vedeti ca au murit acum si vreo 10 purcei daca va mai intereseaza,dar…nu cred?!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here