Profesioniști vs. habarniști II! Comisar cercetat penal, acuzat că trage sforile să ajungă șef la Garda de Mediu Gorj

3908

Constantin Meche, comisar la Garda de Mediu din 2006 care, potrivit presei vremii, a dobândit ilegal statutul de funcționar public la Garda de Mediu, prin fals şi uz de fals, cu complicitatea patronului S.C. EDVAUR S.R.L., Pavel Nicovală, şi a comisiei de evaluare – alcătuită din specialişti ai Gărzii Naţionale de Mediu, dă din picior să fie promovat șef în instituție. Mai exact, Meche, avându-l în spate pe prim-vicepreședintele PNL Gorj, Dumitru Leuștean, ar trage sfori pentru a ocupa ilegal postul lui Gheorghe Sanda, care are concurs pe post. Acest lucru nu îl oprește pe Meche să vrea funcția, deși în instituție nu s-a remarcat prin vreo activitate profesională deosebită.

Meche e de la Bengești-Ciocadia și a fost șef de district în comuna Runcu. Cu sprijinul PSD, în 2006, a fost propulsat comisar de mediu, scria la acea vreme presa locală. Respectivul a uitat însă sprijinul PSD și acum fraternizează cu PNL, spun surse liberale, asta doar pentru funcția de conducere din instituție.
,,Constantin Meche a devenit şi un foarte asiduu culegător de taxe de protecţie de la agenţii economici şi celelalte entităţi asupra cărora are atribuţii legale de control, în virtutea statutului ilegal de care beneficiază. Procedeul este următorul: comisarul Constantin Meche se deplasează în control, în teritoriu, se arată oripilat de câte nereguli identifică, se dă de ceasul morţii, cum este posibil aşa ceva ş.a.m.d., se apucă – la faţa locului – de întocmit raportul cu ilegalităţile constatate şi, în cele din urmă, devine, brusc, mai puţin exigent, oferind soluţia: încheierea unui contract de consultanţă pe probleme de mediu între entitatea identificată cu mari nereguli şi firma dânsului, S.C. MEDFOR PREST S.R.L!!! Această societate a fost înfiinţată de Constantin Meche la 1 februarie 2008, pe numele soacrei, Mioara Ciurea, are ca obiect de activitate acordarea consultanţei pe probleme de mediu, şi sediul la domiciliul socrilor săi, Ion şi Mioara, din Târgu-Jiu, Aleea Plopilor. Soacra comisarului figurează doar formal, în documente, ca administrator al firmei, în realitate, ştampila, facturierul şi toate contractele aflându-se permanent asupra lui Constantin Meche”, relata presa locală, în iunie 2009.
Faptul că Meche era relatat în presă drept comisarul care ,,culegea taxe de protecție”, pare că nu deranjează conducerea PNL care își dorește să-l dea la o parte pe Gheorghe Sanda, pentru a-l propulsa în locul acestuia pe controversatul Meche. Împotriva lui Sanda, Leuștean are un dinte în sensul că, cu ani în urmă, în Stațiunea Rânca s-au făcut mai multe controale de mediu, dispuse de autoritățile europene, în urma verificărilor Primăria Novaci fiind sancționată.
De altfel, în februarie 2019, Garda de Mediu Gorj a sancționat cu o amendă Primăria Novaci în valoare de 15.000 de lei pentru gunoaiele de pe Transalpina și din Rânca, partea care este administrată de această instituție publică.
ANAMARIA STOICA

2 COMENTARII

  1. Aceasta-i schimbarea promisă?!! Asa s-a intamplatpeste tot. Și totuși, se pare ca primarul de la Novaci are drept absolut asupra funcțiilor publice? Doamne fereste!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here