Profa de nota 3, destituită

120

scoala ecaterina teodoroiuPersida Pescaru, profesoara de la Şcoala Generală ,,Ecaterina Teodoroiu” din Târgu-Jiu care preda elevilor o disciplină de examen, deşi obţinuse nota 3,50 la examenul de titularizare din această vară, a fost destituită. Acest lucru s-a întâmplat vineri după ce conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ) Gorj s-a autosesizat şi a îndepărtat-o din şcoală pe dăscăliţa în cauză.

Inspectorul şcolar adjunct al IŞJ, Gheorghe Mitescu, a recunoscut că în cazul Persidei Pescaru s-a comis o eroare, profa fiind lăsată doar din acest motiv să predea la şcoala din Târgu-Jiu. “Este o eroare pe care ne-o asumăm, eroare pe care am remediat-o încă de la prima oră(n.r vineri). Mulţumim presei că a semnalat acest lucru dar aş vrea să vă relatez modul cum s-au desfăşurat lucrurile. Doamna sau domnişoara profesoară(n.r. Persida Pescaru), că nu o cunosc, anul trecut a funcţionat acolo. În conformitate cu metodologia de mişcare a personalului didactic dumneaei avea dreptul la continuitate în condiţiile în care anul acesta obţinea nota 5 sau nu participa la concurs. Ea nu a participat în Gorj la titularizare, ne-a dezinformat şi a spus că nu a participat niciunde. În aceste condiţii ea a obţinut opt ore de limba română şi 2 ore de limba latină”, a explicat Mitescu.

Eroarea reparată doar pe jumătate

Inspectorul adjunct face cunoscut apoi cum a reparat greşeala în cazul profei de nota 3. “La clasă va intra o fată care are o notă de peste 8, anul acesta. Aşa am remediat-o (n.r. eroarea). Nu am ştiut despre acest lucru, dar lucrurile intră în normal.

Lucrăm într-o transparenţă totală, nimeni nu are nimic de ascuns. De altfel aceste lucruri se reglementează chiar de către cei care cer posturi, cererea este aşa de mare iar oferta foarte mică. În aceste condiţii greşelile sunt excluse, deoarece candidaţii nu ne lasă să greşim”, a declarat Mitescu.

Atât de transparent a fost însă inspectorul adjunct încât a înlocuit-o pe Persida Pescaru cu o colegă care anul acesta nici măcar nu s-a prezentat la titularizare dar care într-adevăr, cum singură a recunoscut acest lucru, a obţinut 8,50 în anul 2009 la examenul de titularizare din Gorj.

Nu înţelegem însă de ce nu s-a apelat la candidaţii cu note mari care au participat la examenul de titularizare din Gorj anul acesta, dacă tot candidaţii nu permit erori din partea celor care conduc învăţământul la nivelul judeţului nostru?

Anamaria Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here