Produsele alimentare de Paşte, în atenţia autorităţilor

319

tot piataCozonacul, pasca, ouăle şi produsele din carne se află în aceste zile sub controalele instituţiilor cu autoritate în domeniu precum Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorului (CJPC) şi al Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Gorj.

Mihaela Răducan, comisar-şef în cadrul CJPC Gorj, spune că în perioada premergătoare Sărbătorilor Pascale se vor desfăşura controale privind calitatea şi modul de comercializare a produselor specifice precum şi al produselor din carne, inclusiv carnea de miel, ouăle, vopseaua de ouă, produsele de patiserie, cozonacul şi pasca, precum şi vinul şi băuturile răcoritoare. „Controalele vor urmări, în funcţie de fiecare produs verificat, starea ambalajelor, modul de respectare a condiţiilor de depozitare şi comercializare, încadrarea în data durabilităţii minimale stabilită de producător, modul de indicare a preţurilor, respectarea temperaturii la transportul, expunerea şi comercializarea produselor, precum şi respectarea prevederilor legale referitoare la etichetarea produselor alimentare”, a declarat Mihaela Răducan.

Carnea de miel, la control

piataŞi inspectorii DSVSA Gorj sunt cu ochii pe produsele specifice Sărbătorilor Pascale, atenţia principală fiind asupra comercializării cărnii de miel şi a tăierii mieilor. „Târgurile de animale sau punctele volante de sacrificare a mieilor sunt supravegheate permanent de medicii veterinari, pe toată durata funcţionării acestora. Centrele de tăiere şi prelucrare a mieilor din Gorj sunt în Motru, Târgu-Jiu, Novaci şi Rovinari”, a declarat Ion Iliuţă, şeful DSVSA Gorj. Funcţionarea acestor spaţii de sacrificare a mieilor este permisă numai până pe 23 aprilie. De asemenea, la nivelul judeţului Gorj funcţionează două unităţi de abatorizare autorizate, una la Dăneşti şi o alta la Drăguţeşti.

Inspectorii sanitar-veterinari vor controla starea de sănătate a mieilor admişi pentru sacrificare din gospodăriile proprii ale gorjenilor, verificarea condiţiilor privind transportul mieilor sau a cărnii de miel care trebuie efectuat numai în mijloace auto aprobate sanitar-veterinar, precum şi a modului în care sunt marcate carcasele de miel şi interzicerea comercializării acestora în cazul în care nu sunt respectate prevederile legale.

Izabella Molnar

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here