Producătorii de murături, foarte nemulţumiţi de vânzări

171

Ţăranii gorjeni, producători de murături din pieţele din Târgu-Jiu, sunt din ce în ce mai rari. Motivul este acela că potenţialii cumpărători preferă să îşi facă singuri murăturile acasă, produsele ţăranilor din pieţe, deşi eco, pierzând astfel destul de mult teren din această cauză.

Afacerea cu murături din pieţe nu mai este la fel de înfloritoare ca în anii trecuţi. Deşi reţetele producătorilor sunt vechi iar produsele astfel conservate sunt foarte gustoase clienţii de altădată nu se mai înghesuie să cumpere murături din pieţe de la ţărani. Asta deşi preţul celor din piaţă este unul destul de accesibil după părerea producătorilor. Gospodinele gorjene susţin însă că preţul este destul de mare.

Produse conservate la bloc
Ardeii muraţi, sfecla roşie, castraveţii muraţi şi alte amestecuri de murături aduse de femeile de la ţară, care le pun în cantităţi mai mari, nu se mai vând ca în anii trecuţi. Cel puţin de acest lucru se plâng producătoarele. De cealaltă parte, gospodinele care vin la piaţă spun că preferă să îşi pună ele murăturile cumpărând legume din piaţa de gross de la Drăgoieni unde preţurile la legume sunt foarte ofertante. “Lumea nu prea cumpără, le cărăm degeaba până aici. Eu vin de la Baia de Fier cu ele şi pot spune că mă întorc înapoi acasă cu aproape toate. Sfecla roşie ce se vinde mai bine, în rest, castraveţii şi gogoşarii muraţi merg mai prost. Vând pe zi în jur de 3 borcane cu murături, noroc că am şi alte produse la vânzare că altfel nu aş rezista”, a declarat o precupeaţă din Târgu-Jiu. O altă comerciantă din piaţă s-a plâns că murăturile trec foarte slab. Femeia vine din zona Polovragi şi a spus că a vândut până la această oră abia jumătate de kilogram de ardei muraţi şi nu este deloc mulţumită. Şi că murături se găsesc şi în magazinele mari din oraş la un preţ mai mic însă acestea nu se compară cu cele făcute de ea.
Andrada Bărăitaru
 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here