Procurorul general o vrea în arest pe Udrea

172

Procurorul general Tiberiu Niţu a transmis joi preşedintelui Camerei Deputaţilor solicitarea DNA pentru declanşarea procedurilor de urmărire penală, reţinere şi arestare preventivă a Elenei Udrea, fost ministru al Ministerului Dezvoltării Regionale şi Turismului, acuzată de mai multe fapte în dosarul Microsoft. Procurorul general solicită declanşarea procedurilor pentru formularea cererii de efectuare a urmăririi penale faţă de Elena Udrea sub aspectul săvârşirii a trei infracţiuni de trafic de influenţă, precum şi a infracţiunilor de spălare de bani şi fals în declaraţii de avere, potrivit unui comunicat al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.
Pe de altă parte, Tiberiu Niţu transmite şi ministrului Justiţiei cererea însoţită de referatul cauzei, în baza cărora să solicite preşedintelui Camerei Deputaţilor încuviinţarea a două cereri de arestare preventivă.
Cererile vizează, conform sursei citate, încuviinţarea arestării preventive a deputatului Elena Udrea, respectiv a înlocuirii controlului judiciar dispus la data de 29 ianuarie 2015 cu măsura arestării preventive sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de spălare de bani şi fals în declaraţii de avere, precum şi încuviinţarea reţinerii şi arestării sub aspectul săvârşirii a trei infracţiuni de trafic de influenţă, precum şi a infracţiunilor de spălare de bani şi fals în declaraţii de avere. În comunicatul Parchetului se mai precizează că faptele reţinute în sarcina Elenei Udrea formează obiectul unui dosar al DNA.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here