Procurorii PCA Craiova le-au cerut noi documente primarului şi vicelui din Bîlteni

322

Primarul Gheorghe Păsărin şi viceprimarul localităţii Bîlteni, Dumitru Oprea, au fost chemaţi săptămâna trecută la Craiova, de către procurorul de caz de la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel. Invitaţia privea atât acordarea unor declaraţii, cât şi acte care să susţină spusele celor doi reprezentanţi ai administraţiei locale în dosarul în care aceştia au calitatea de suspecţi. Ambii s-au conformat şi au prezentat acestei unităţi de parchet noi documente care să le ateste nevinovăţia, aceştia fiind cercetaţi într-un dosar de evaziune fiscală şi spălare de bani. Firma vicelui, locuinţa primarului şi Primăria Bîlteni au făcut obiectul unor descinderi amănunţite luna trecută, care s-au lăsat cu confiscarea unui calculator de la societatea lui Oprea şi a unor documente de la instituţia publică. Recent se vehiculase că şi maşina fiicei primarului Bîlteni, dispărută de ceva vreme din peisaj, ar fi făcut obiectul unui sechestru impus de organele de anchetă, dar acest lucru a fost negat de cei implicaţi.

Cercetarea procurorilor PCA Craiova la adresa primarului şi viceprimarului din Bîlteni este în plină desfăşurare, asta după ce cu mai puţin de două săptămâni în urmă, de ziua localităţii, cei doi lideri locali au fost duşi cu duba la IPJ Gorj pentru a semna, spun aceştia, doar un proces-verbal. Anterior acestei proceduri, firma viceprimarului de Bâlteni făcuse obiectul unor percheziţii, care nu au ajuns şi la locuinţa alesului local, acestea finalizându-se doar cu ridicarea unui calculator deţinut de societate. “Nu mi-au pus sechestru pe nimic, mi-au ridicat doar un calculator şi asta înainte ca anchetatorii să ajungă acasă la primarul Păsărin”, explică vicele Oprea, convins că pe durata cercetărilor calitatea sa de suspect în dosar nu se va transforma în cea de urmărit penal.
Vicele explică, de asemenea, că a fost chemat alături de primar la PCA Craiova, săptămâna trecută, şi nu la DNA cum se vehiculase anterior, pentru a prezenta noi documente în dosarul deschis aici de anul trecut. “Dosarul nu e de acum e din 2014. Nu ştiu care a fost scopul celui care a sesizat cele din dosar la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel.”, a completat Oprea.

Fiica primarului fără maşină de navetă!
Plecarea celor doi la Craiova şi dispariţia de ceva vreme a maşinii fiicei primarului de Bîlteni, Andreea Denisa Păsărin, i-a făcut pe localnicii de aici să suspecteze că autoturismul, un Volkswagen Passat, ar fi fost sechestrat de anchetatori. Supoziţiile au apărut şi în momentul în care Andreea Păsărin a fost văzută făcând naveta la Cariera Peşteana, loc în care aceasta a fost angajată ca economist la începutul anului, pentru doar şase luni, cu o maşină împrumutată. Vicele Oprea contestă însă zvonurile şi spune că maşinii nu i s-a pus nici un sechestru şi nici maşinii de teren a primarului aflată de ceva vreme într-un service auto. Trebuie menţionat că Păsărin deţine un autoturism de teren neînmatriculat în ţară, folosit de regulă la vânătoare.

Dosar greu!
Reamintim că, luna trecută, poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean, sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Craiova, au efectuat, în total, 14 percheziţii domiciliare la persoane bănuite de evaziune fiscală şi spălare de bani. Din cercetări a reieșit că, în perioada 2013 – 2015, persoanele vizate ar fi înregistrat în evidenţele contabile ale unor societăţi comerciale, achiziții publice ce reprezintă operaţiuni fiscale nereale. Sumele de bani provenite din infracţiuni erau introduse în circuitele financiare ale unor societăţi comerciale. Prejudiciul cauzat bugetului consolidat al statului este de peste 2.800.000 de lei.
Anamaria Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here