Procurorii DNA strigă la poarta alegătorilor din Gorj

123

Procurorii DNA Bucureşti au luat la verificat listele electorale din mai multe localităţi din judeţul Gorj. Printre comunele verificate s-a numărat şi localitatea Dragoteşti, unde oamenii s-au trezit la poartă cu anchetatorii. Printre cei care au dat cu subsemnatul s-a numărat chiar edilul, Vili Pasăre, dar şi mama acestuia. Întreaga comisie a circumscripţiei electorale din Dragoteşti a fost audiată luni în capitală. Membrii acesteia au avut calitatea de martori.

Zeci de persoane din localitatea gorjeană Dragoteşti au dat cu subsemnatul în faţa procurorilor DNA Bucuresti, veniţi în localitate să verifice dacă semnăturile de pe listele electorale sunt ale lor. Mulţi din votanţi, mai ales cei în vârstă, care abia mai văd, au fost speriaţi de procurori şi nu şi-au mai recunoscut semnăturile. „M-a pus să semnez o hârtie, unul dintre ei spunea că seamănă semnătura, altul zicea că nu. Mi-au spus, uite nu seramănă şi eu le-am spus atunci că nu seamănă. Eu nici nu am văzut bine lista aia. Atunci când am mers să votez nu aveam ochelarii la mine şi nici nu mai ştiu unde am votat. În viaţa mea nu m-a întrebat cineva de ce am votat. Am 77 de ani şi nici n-o să mai ajung la vot. Nu mă mai duc, nu mai vreau procurorii la poartă”, a povestit Vasile Purcel, un localnic din Dragoteşti, vizitat de procurorii DNA din Bucureşti.

Cu procurorii în curte!
Au existat mai multe persoane care le-au explicat procurorilor că au votat şi că nu este interzis acest lucru: „Au venit şi m-au întrebat dacă am votat şi le-am spus că da, e cumva interzis? Mi-au răspuns că nu şi au plecat”, a declarat o localnică din Dragoteşti.
Altă femeie, care a fost vizitată de procurori a fost pur şi simplu revoltată de ceea ce se întâmplă. „Să plece, odată Băsescu. Nu se mai poate. În viaţa mea nu mi s-a întâmplat aşa ceva, să vină un procuror să mă întrebe dacă am votat sau nu. Am 40 de ani şi vă spun, la următorul vot, mă voi gândi de două ori înainte să merg la vot. Nu vreau să mă mai trezesc cu procurorii la poartă şi să mă întrebe de ce am votat”, a declarat altă femeie.

La Dragoteşti au stat 3 zile!
În faţa anchetatorilor au dat explicaţii şi primarul din localitate Vili Pasăre, dar şi mama acestuia. Edilul spune că acesta a votat corect, acolo unde trebuia, pe lista permanentă, dar procurorii aveau informaţii că nu ar fi votat şi în dreptul său apărea că a votat. „M-au întrebat dacă am votat, că ei ştiu că nu. Le-am spus că era datoria mea să votez, pentru că sunt primar USL şi aveam această obligaţie faţă de partid, în primul rând. M-au întrebat apoi de aceşti oameni, dacă am informaţii că s-ar fi votat în locul altor persoane. Au stat 3 zile la Dragoteşti şi mi-au cerut chiar un birou în primărie să-l pun la dispoziţie. Le-am explicat că aici nu am unde să-i pun şi le-am aranjat la Poliţie. Şi mama era bifată pe lista procurorilor că nu ar fi votat. Eu am dus-o la vot”, a declarat primarul comunei Dragoteşti, Vili Pasăre.

Act de intimidare!
Un alt primar din Gorj aşteaptă vizita procurorilor DNA. El a fost deja anunţat că anchetatorii vor sosi să facă verificări. „Eu îi aştept să vină. Este un act de intimidare al procurorilor asupra cetăţenilor. Niciodată nu vor mai merge la vot aceşti oameni. La ţară sunt speriaţi, aceşti oameni care poate în viaţa lor nu au văzut un procuror, să se trezească cu el la poartă”, a declarat Sorin Bucurescu, primarul comunei Slivileşti.
Gabriela Mladin

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here