Procurorii au renunțat, pentru a doua oară, la urmărirea penală, în dosarul fraudei de aproape 500.000 de lei de la AJOFM!

6758

Magistrații Judecătoriei Motru vor decide, pe 22 decembrie a.c., dacă închid dosarul în care au fost cercetați, timp de patru ani, fostul director executiv al AJOFM Gorj, Ion Târlea, și alți șase angajați ai instituției, pentru fraudarea bugetului instituției cu 473.000 de lei, după ce procurorii au renunțat, din nou, la urmărirea penală. Dosarul a fost închis, la începutul acestui an, când Parchetul de pe lângă Judecătoria Motru a decis ca niciunul dintre funcționari să nu fie trimis în judecată, însă judecătorii au trimis cauza înapoi, procurorilor, pentru completarea urmăririi penale, însă soluția acestora a fost aceeași: netrimiterea în judecată a foștilor funcționari ai AJOFM.

Traseul sinuos al dosarului în justiție
Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) Gorj a făcut plângere împotriva soluției de neurmărire/netrimitere în judecată a fostului director, Ion Târlea, și a altor șase funcționari, adoptată de procurori, în luna octombrie a acestui an, iar Judecătoria Motru va decide, la jumătatea acestei săptămâni, dacă închide sau nu dosarul, după ce a amânat deja de două ori pronunțarea. Cauza a fost instrumentată, până în luna ianuarie a acestui an, de către procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Motru, iar în dosar au mai fost introduși, pe parcursul cercetărilor, alți doi funcționari de la AJOFM, cu toții fiind acuzați de săvârșirea infracțiunilor de fraudă informatică, fals informatic și abuz în serviciu.
Soluția inițială a procurorilor, după patru ani de cercetări, a fost de renunțare la urmărirea penală, adică netrimiterea în judecată a fostului director executiv Ion Târlea și a funcționarilor AJOFM. Ministerul Muncii, prin AJOFM Gorj, a contestat soluția, iar Judecătoria Motru a decis, în luna iunie, desființarea ordonanței procurorului și retrimiterea cauzei la Parchet în vederea completării urmăririi penale. După alte patru luni, procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Motru au propus, din nou, renunțarea la urmărirea penală, deci netrimiterea în judecată.

Reamintim că…
… fostul director executiv Ion Târlea și alți patru consilieri superiori din cadrul AJOFM Gorj au fost reținuți, pentru 24 de ore, în ianuarie 2017, sub acuzația că au întocmit dosare fictive de șomaj, fraudând astfel bugetul instituției cu aproape jumătate de milion de lei. Polițiștii din cadrul Serviciului de Investigarea Criminalității Economice al IPJ Gorj au stabilit că, timp de zece ani, în perioada 2002-2012, funcționarii AJOFM au întocmit dosare false de șomaj și și-au însușit suma de 473.000 de lei.
Claudiu Matei

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.