Procuror din Târgu-Jiu, reclamat la 112 de un polițist

422

Unul dintre cei doi polițiști cercetați după moartea lui Claudiu Dochian, fost ofițer în cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice Gorj, a sunat, ieri, la 112, anunțând că procurorul de caz i-ar fi luat telefonul. Inițial, Aurel Leuștean a fost chemat la sediul Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu-Jiu, la audieri, pentru a explica de ce l-a lăsat pe Dochian să urce la volan, fără să-l testeze cu etilotestul, după ce echipajul de la Rutieră din care făcea parte l-a surprins în timp ce circula cu peste 100 de km/h. În urma analizelor s-a constatat recent că fostul om al legii avea o îmbibaţie de 2,40 grame la mie alcool în sânge. Miruna Prejbeanu, purtătorul de cuvânt al IPJ Gorj, a confirmat, ieri, că polițistul a sunat la 112, iar reprezentanții Parchetului susțin că situația reclamată a fost legală.
”Procurorul, cu ocazia audierii unui suspect, i-a solicitat, în baza unei ordonanțe, să-i predea un obiect, lucru pe care persoana respectivă l-a refuzat și s-a procedat la ridicarea silită a obiectului, conform ordonanței procurorului. Ține de urmărirea penală. Telefonul a fost ridicat, conform ordonanței. Este legal. Am discutat cu procurorul. Mi-a spus că a existat un incident. Este un act procedural îndeplinit de procuror, într-adevar dânsul este polițist, procurorul și-a făcut treaba”, a precizat pentru Gorjeanul, Camelia Caragea, prim procuror adjunct în cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu-Jiu.
Polițistul ar putea fi sancționat pentru apelarea nejustificată a numărului 112. Inițial, acesta ar fi dat telefonul jandarmului, care i l-ar fi dus procurorului Andrei Cristian, în baza unei ordonanțe de verificare a aparatului.
Aurel Leuștean și un coleg al acestuia sunt urmăriți penal acum pentru favorizarea făptuitorului. „S-a dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale față de doi agenți de Poliție, din cadrul Serviciului Rutier Gorj, pentru săvârșirea infracțiunii de favorizarea făptuitorului, constând în aceea că, la data de 23 aprilie 2016, au oprit pentru control un autoturism condus de o persoană care avea o îmbibaţie de 2,40 grame la mie alcool etilic în sânge, fără a lua măsurile legale, respectiv constatarea unei infracţiuni flagrante în condiţiile în care au aplicat conducătorului auto o sancţiune contravenţională pentru depăşirea limitei de viteză”, a declarat recent Laurenţiu Grecu, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu-Jiu.
Claudiu Dochian, fostul ofițer din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice Gorj, și-a pierdut viața pe 23 aprilie, în urma unui accident rutier produs pe raza comunei Drăguțești. Acesta se întorcea de la Rovinari, unde a fost oprit de echipajul de la Rutieră, care i-a suspendat dreptul de a conduce și i-a aplicat o amendă, întrucât a fost depistat în timp ce circula cu peste 100 de km/oră. Omul legii, aflat în timpul liber, le-a spus colegilor săi că se grăbea să ajungă acasă, întrucât, sâmbătă dimineața, ar fi trebuit să meargă la cimitir, la mormântul tatălui său, însă nu a dat semne de îngrijorare față de măsura dispusă de aceștia. După câteva minute s-a răsturnat cu mașina, la mai puțin de un kilometru de casă, într-o curbă din localitatea Drăguțești. “Acesta nu a adaptat viteza la condiţiile de drum, după ce anterior a fost oprit de un echipaj de Poliţie Rutieră, care i-a reţinut permisul de conducere pentru depăşirea limitei de viteză. S-a răsturnat în afara părţii carosabile”, a declarat la scurt timp după producerea evenimentului, Miruna Prejbeanu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie al judeţului Gorj. Bărbatul de 32 de ani era necăsătorit, nu avea copii, iar de aproape 10 ani lucra la IPJ Gorj.
Loredana Fîciu

1 COMENTARIU

  1. DACA EXISTA ZIARISTI SA FACA ANCHETA JURNALISTICA – Toba la protejjat pe Caragea seful inspectoratului de la Gorj… in prezent sunt dosare penale care stau in sertare la parchetul curtii de apel craiova… de ce?….Domnule TOBA nu va este rusine ca ati proteat pe CARAGEA….. a facut abuzuri si sa laudat ca are sustinerea DV. a lui Ponta SI a procurorilor DNA si cei de la P.C.A. Craiova…..

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here