Procuror de nota 2 la examenul de capacitate

885

Institutul Naţional al Magistraturii (INM) a publicat lista cu notele obţinute de judecătorii şi procurorii stagiari la probele scrise din cadrul examenului de capacitate, examen la care participau şi cinci magistraţi stagiari gorjeni. Cea mai mare notă obţinută de un candidat din Gorj a fost 9,80, la disciplina Drept Civil, iar cea mai mică 2,02, la aceeaşi disciplină. Nota cea mai slabă a fost obţinută de procurorul stagiar Dumitru Claudiu Cazan de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu-Cărbuneşti.

Examenul de capacitate al magistraţilor stagiari se desfăşoară în perioada 4 iulie – 6 noiembrie 2014 şi constă în susţinerea de probe scrise şi orale la mai multe discipline. În cursul zilelor de 4 şi 5 octombrie, candidaţii admişi să participe la acest examen au susţinut probele scrise. Acestea au constat în lucrări cu subiecte distincte pentru judecători şi procurori, inclusiv soluţionarea unor speţe şi redactarea de lucrări cu caracter practic, în funcţie de specificul activităţii candidaţilor, la patru discipline: Drept Civil, Drept Procesual Civil, Drept Penal şi Drept Procesual Penal. La acest examen au fost admişi să participe şi cinci magistraţi din Gorj, un judecător şi patru procurori. Judecătorul Iuliana Georgiana Secotă, de la Judecătoria Motru, a obţinut nota 9,80 la Drept Civil, nota 9,22 la Drept Procesual Civil, nota 7,35 la Drept Penal şi nota 9,72 la Drept Procesual Penal. Procurorul Tudor Florin Bocai, de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu-Jiu, a obţinut nota 8,90 la Drept Civil, nota 7,71 la Drept Procesual Civil, nota 8,75 la disciplina Drept Penal şi nota 7,15 la Drept Procesual Penal. Procurorul Eugen Stănculescu, tot de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu-Jiu, a primit nota 7,40 la Drept Civil, nota 7,62 la Drept Procesual Civil, 9,25 la Drept Penal şi 8,20 la Drept Procesual Penal, în timp ce colegul său, procurorul Nicolae Alexandru Stoian, a obţinut nota 6,85 la disciplina Drept Civil, nota 7,42 la Drept Procesual Civil, 9,37 la Drept Penal şi 7,67 la Drept Procesual Penal.

Cea mai mică notă, obţinută de un procuror din Târgu-Cărbuneşti
Cele mai mici note au fost obţinute de procurorul Dumitru Claudiu Cazan, de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu-Cărbuneşti. Acesta a obţinut nota 2,02 la disciplina Drept Civil, nota 6,85 la Drept Procesual Civil, nota 3,47 la disciplina Drept Penal şi 2,77 Drept Procesual Penal. Rezultatele finale ale probelor scrise vor fi publicate în cursul zilei de 23 octombrie 2014, după soluţionarea contestaţiilor depuse de candidaţii nemulţumiţi de notele obţinute.

Urmează probele orale
Candidaţii admişi să participe la examenul de capacitate al magistraţilor stagiari urmează acum să susţină, în perioada 25 octombrie – 5 noiembrie 2014, probele orale la materiile: fundamentele constituţionale ale statului de drept, instituţiile de bază (din dreptul civil, dreptul procesual civil, dreptul penal şi dreptul procesual penal), organizarea judiciară şi Codul deontologic al judecătorilor şi procurorilor. Rezultatele finale ale examenului de capacitate şi tabelul de clasificare a candidaţilor vor fi afişate în cursul zilei de 6 noiembrie 2014.
Roxana Lupu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here