PROCIV 2017, reguli și nereguli

533

După exercițiul Prociv 2017 a mai fost spulberat un mit. Acela că toți cei care se adresează on-line cu diverse probleme au veșnic dreptate.
La punerea în funcțiune a stației automate de alarmare și înștiințare a populației din Târgu-Jiu mulți internauți și-au arătat disprețul față de această investiție a Primăriei Târgu-Jiu, unii dându-și chiar cu părerea că sunt niște bani aruncați.
Iată că a venit vremea să constatăm că la acest capitol stăm mult mai bine ca “la Capitală”, unde multe sirene nu au putut fi pornite, iar la unele timpii de când a fost dată alarma și până când au devenit funcționale au fost nejustificat de lungi.
Să nu mai vorbim că multe erau alimentate de la rețelele imobilelor, iar dacă cineva avea chef să le “împrumute siguranțele ori tot tabloul de alimentare” întreg sistemul valora “zero lei și zero bani” cum spune românul.
Sistemul centralizat de alarmare SONIA, montat la nivelul municipiului Târgu-Jiu, consider că a fost cu un pas înainte în dezvoltarea activităților menite să informeze și nu, în ultimul rând, să alarmeze cetățenii urbei de pe Jiul de Sus asupra provocărilor lumii actuale, când cea mai bună politică este cea a prevenirii.
Iar după cum reliefa un studiu în domeniu, 1 leu investit în prevenire poate compensa 7 lei ce vor fi folosiți în intervenții la un nefericit caz de urgență. Să nu mai punem la socoteală cheltuielile pentru refacerea ecologică ori financiară a parametrului respectiv distrus dintr-o neglijență ce putea fi evitată.
Mugurel Petrescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here