Procesul primarului Voica, amânat până la calendele greceşti

161

Picture 059Primarul comunei Săcelu, Ion Voica, are toate şansele să primească sentinţa în dosarul în care este judecat pentru ucidere din culpă şi vătămare corporală din culpă, atunci când va ieşi la pensie. De trei ani, dosarul accidentului provocat de edil se judecă pe rolul Judecătoriei Novaci, iar procesul este departe de a se finaliza. Peste 20 de termene s-au acordat în această cauză pentru audierea martorilor. Următorul termen de judecată, în care se aşteaptă audierea unui martor, este în 6 septembrie 2010.

În 28 decembrie 2008, primarul comunei Săcelu, Ion Voica a fost implicat într-un grav accident rutier, în care o bătrână şi-a pierdut viaţa. Femeia de 62 de ani, a murit după ce maşina Primăriei Săcelu, condusă chiar de primar, a lovit-o în plin, aceasta aflându-se pe marginea drumului alături de altă femeie.

Martorii audiaţi în acest dosar susţin că bătrânele se întorceau de la biserică în momentul în care primarul le-a accidentat. Ancheta iniţială, efectuată de poliţişti, a scos la iveală faptul că primarul a încercat să se sustragă cercetărilor, indicând o altă persoană la volan. De asemenea, după ce a accidentat femeile, primarul a părăsit locul faptei.

În decembrie 2008, edilul a fost chiar arestat pentru faptele sale. De atunci, însă, dosarul în care este trimis în judecată pentru ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă şi părăsirea locului accidentului, fără încuviinţarea poliţiei, se judecă la instanţa de la Novaci.

Liber şi neliniştit!

Judecătorii Tribunalului Gorj au considerat, însă, că primarul trebuie să fie judecat în stare de libertate pe motiv că nu reprezintă un pericol social. Şi, de atunci s-a întors la primărie.

Aşteaptă sentinţa care nu va veni curând, dosarul său fiind amânat de 23 de ori pentru audierea martorilor. Acum are termen de judecată în septembrie 2010. După ce se va da, totuşi, o sentinţă în acest dosar, primarul poate face apel şi recurs.

Asta înseamnă mult timp, iar primarul conduce în continuare maşina, dar şi Primăria. Ion Voica a mai fost implicat şi înainte şi ulterior accidentului în diverse scandaluri.

Gabriela Mladin

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here