Procesul Prefecturii Gorj cu Primăria Bîlteni s-a mutat la CA Craiova

273

În luna noiembrie a anului trecut, Tribunalul Gorj a dat o primă sentinţă în procesul demarat de Prefectura Gorj împotriva Consiliului Local Bîlteni, acţiune intentată pentru anularea unor hotărâri luate la nivel de Consiliu Local, prin care salariaţii Primăriei Bîlteni s-au ales în aprilie 2016 cu prime generoase. Din păcate, banii nu au fost înapoiaţi de salariaţi nici până în prezent, deoarece aceştia au contestat luna trecută la Curtea de Apel Craiova decizia emisă de Tribunalul Gorj anul trecut.

O primă hotărâre emisă de Tribunalul Gorj în favoarea Instituţiei Prefectului, care a decretat ca fiind ilegale sporurile atribuite de Consiliul Local Bîlteni în primăvara lui 2016 pentru câţiva zeci de angajaţi, a fost dată chiar în noiembrie anul trecut, la cea de-a treia înfăţişare în procesul dintre Prefectura Gorj şi CL Bîlteni. Instituţia Prefectului – Judeţul Gorj a atacat în instanţă o hotărâre de Consiliu Local emisă de consilierii comunei Bîlteni prin care cu ocazia Sărbătorilor Pascale din 2016 s-au acordat prime salariaţilor Primăriei Bîlteni. Dosarul de anulare a actului administrativ în Contencios-Administrativ a fost pus pe rolul Tribunalului Gorj la data de 2 iunie.

În aşteptarea primului termen
Totuşi, procesul nu s-a încheiat, în continuare, magistraţii Curţii de Apel Craiova fiind cei care se vor ocupa de judecarea recursului intentat de CL Bîlteni. “În procesul cu Consiliul Local Bîlteni, noi am avut câştig de cauză în primă instanţă. Hotărârea dată de Tribunalul Gorj în noiembrie 2016 a fost atacată cu recurs. Practic, s-a decis anularea HCL 15 şi 16 din 22 aprilie 2016 prin care salariaţii Primăriei Bîlteni şi-au acordat ilegal prime. După ce hotărârea judecătorească va deveni una definitivă şi irevocabilă, cei 25 de angajaţi ai Primăriei Bîlteni vor trebui să dea înapoi suma totală de 37.500 de lei, iar alţi 13 salariaţi ai fostului Serviciu de Gospodărie Comunală trebuie să înapoieze câte 1.000 de lei fiecare. Cei de la Bîlteni au depus recursul la Curtea de Apel Craiova la sfârşitul lunii ianuarie anul curent. Acum, noi aşteptăm să ne vină recursul, să facem întâmpinarea, iar cei de la Curtea de Apel Craiova să stabilească un termen. Recursul a fost făcut de CL Bîlteni în numele salariaţilor care au încasat primele de anul trecut”, a declarat Corina Belteu, purtătorul de cuvânt al Instituţiei Prefectului – Judeţul Gorj.
Izabella Molnar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here