Procesul lui Moșoiu-Modroiu s-a reluat cu o amânare

246

Foștii primari de la Drăguțești, Ion Modroiu și Vasile Moșoiu, judecați penal într-un dosar de mai mulți ani pentru abuz în serviciu în formă calificată, au ajuns din nou cu procesul la Judecătoria Târgu-Jiu, dar ieri, la primul termen, a și fost înregistrată prima amânare. Curtea de Apel Craiova a dispus în toamna anului trecut ca judecata să se reia de la zero, la termenul de ieri magistratul care a primit dosarul pentru a-l judeca abținându-se. Dosarul a primit un nou termen pentru mâine, când va fi preluat de un alt magistrat, judecarea cauzei anunțându-se a fi una de durată.
În dosar mai sunt inculpați un diriginte de șantier, Nicolae Isar, și omul de afaceri Valentin Frunză, cei doi alături de Moșoiu, primind câte 2 ani de închisoare cu suspendare, cea mai ușoară pedeapsă, la prima judecată, fiindu-i dată lui Moșoiu. Acesta a primit o amendă de 1000 de lei pentru că a achitat prejudiciul care i se imputa. Aceste pedepse, anulate de judecători până la urmă, au fost date după trei ani de la finalizarea rechizitoriului de către procurori, fiind de presupus că mai devreme de alți trei ani nu prea poate fi pronunțat un alt verdict, mai ales dacă procesul va dura la fel de mult.
Oricum, decizia care va fi luată la Judecătoria Târgu-Jiu nu va fi una finală, până la pronunțarea unei hotărâri definitive cei doi foști edili având posibilitatea să reintre în bătălia politică de la Drăguțești, Moșoiu având o condamnare cu suspendare de un an de zile peste care șefii săi de partid par să fi trecut, motiv pentru care sunt dispuși să îl arunce din nou în cursa pentru Primărie.
Gelu Ionescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here