Procesul lui Coiculescu, suspendat la Curtea Constituţională

368

Fostul şef al Comisiei Judeţene de Expertiză a Persoanelor cu Handicap din judeţ, Radu Coiculescu, are motive de linişte. Momentan, judecătorii din Harghita, acolo unde are loc jude cata sa, au aprobat cererea de suspendare a procesului.

Dosarul va fi trimis la Curtea Constituţională după ce inculpatul şi apărătorii săi au pus în discuţie constituţionalitatea unor articole din codul de procedură penală. Articolele în cauză vizează modul în care pot fi realizate şi folosite în proces înregistrările audio video, cel mai probabil fiind vorba de filmul flagrantului în care Coiculescu joacă rolul principal.
Acesta a fost prins în flagrant la începutul lunii martie, anul trecut, când primea bani de la unul dintre denunţătorii săi, ulterior la Parchet prezentându-se şi alte persoane care au declarat că ar fi trebuit să cotizeze pentru a primi hârtiile care să le ateste gradul de handicap. Radu Coiculescu a negat acuzaţiile ce i-au fost aduse, el fiind trimis totuşi în judecată în stare de arest preventiv, la scurt timp acesta obţinând strămutarea procesului de la Târgu-Jiu la Harghita, magistraţii de aici punându-l în libertate la mijlocul verii trecute. Procesul a avut parte de mai multe amânări, martorii ajungând destul de greu la Harghita pentru a fi audiaţi, recent apărătorul lui Coiculescu invocând excepţia de neconstituţionalitate a unor articole de lege pentru a obţine amânarea procesului, lucru care s-a şi întâmplat. De regulă Curtea Constituţională se pronunţă în asemenea cauze cam într-un an de zile, ceea ce va face ca şi procesul de la Harghita să bată pasul pe loc până atunci.
Gelu Ionescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here