Procesul crimei transmise live pe Facebook s-a mutat la instanța supremă

521

Gorjeanul, condamnat anul trecut definitiv pentru că și-a omorât cel mai bun prieten și a transmis totul pe Facebook, este nemulțumit de pedeapsa primită și zilele trecute a apelat la o cale extraordinară pentru a contestat sentința definitivă prin care ar trebui să fie ținut 17 ani în spatele gratiilor. Alexandru Cristofor Laza își caută acum „dreptatea” la Înalta Curte de Casație și Justiție, unde speră să îi fie redusă pedeapsa. El este condamnat definitiv, dar a formulat un recurs în casație, o cale extraordinară de atac a sentinței definitive, sperând că va ieși mai repede din spatele gratiilor. La începutul acestui an el a ajuns cu dosarul său inclusiv la Curtea Constituțională, unde a sesizat instanța cu privire la neconstituționalitatea unui text de lege în baza căruia s-a făcut anchetarea sa. Cererea i-a fost respinsă și Laza a rămas tot în spatele gratiilor, unde are de executat nu doar pedeapsa privativă de libertate, ci și obligația de a o despăgubi pe mama victimei sale cu o sumă mare de bani.
Conform sentințelor instanțelor de judecată, Laza are de achitat aproape 28.000 de lei către Spitalul Clinic de Urgență din Târgu Mureș și câte aproape 3000 de lei către Spitalul Județean de Urgență Târgu-Jiu și Ambulanța Gorj. Criminalul ar urma să o despăgubească și pe mama victimei sale cu 150.000 de lei daune morale și 10.000 de lei daune materiale. La suma respectivă se mai adaugă 1500 de lei cheltuieli judiciare, plus alți 5000 de lei drept cheltuieli judiciare către statul român.
În februarie 2018, Cristian Dumitru, zis „Pascolo”, a fost înjunghiat mortal de către Cristofor Alexandru Laza, întreaga scenă fiind transmisă pe Facebook. Pe parcursul procesului, Laza și-a recunoscut faptele și a spus că atât el, cât și prietenul său erau sub influența unor medicamente și a alcoolului. Cei doi se șicanau deseori și „Pascolo” era filmat cu telefonul pentru a se supăra și mai tare. În ziua crimei, acesta s-a dus în bucătărie după un cuțit pe care, ulterior, Laza i l-a luat din mână și a urmat o încăierare care nu s-a încheiat bine pentru nimeni. „Pascolo” și-a pierdut viața la spitalul din Târgu Mureș, iar prietenul său își va petrece toată tinerețea în spatele gratiilor, regretând ce a făcut „din glumă”.
Gelu Ionescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here