Procesiune religioasă cu sute de credincioşi de praznicul Sfinţilor Împăraţi Constantin şi Elena

383

Sute de credincioşi au participat marţi seara la o impresionată procesiune religioasă închinată Sfinţilor Împăraţi Constantin şi Elena, ce s-a desfăşurat pe străzile centrale ale municipiului Târgu-Jiu. Anul acesta, odată cu icoana celor doi sfinţi, pe străzile din Târgu-Jiu a fost plimbată şi racla cu moaştele Sfântului Ioan cel Milostiv, care au fost aduse de la Biserica Postelnicu Fir din Craiova.

procesiune (2)Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena, ocrotitorii spirituali ai municipiului Târgu-Jiu, au fost cinstiţi şi anul acesta de sute de credincioşi. Sărbătoarea a început din seara zilei de marţi, prin organizarea tradiţionalei procesiuni în cinstea celor doi sfinţi. Icoana în care sunt înfăţişaţi cei doi sfinţi, dar şi moaştele Sfântului Ioan Milostivul, au fost scoase din biserica ce poartă hramul Sfinţilor Mari Împăraţi Constantin şi Elena şi duse în Piaţa Prefecturii. Un alai format din preoţi, autorităţi locale şi credincioşi au însoţit obiectul de cult.

procesiune (3)Poliţiştii locali au defilat cu torţe aprinse, iar în fruntea procesiunii s-au aflat tineri îmbrăcaţi în costume populare. Icoana şi moaştele Sfântului Ioan Milostivul au fost aduse în Piaţa Prefecturii, unde s-a desfăşurat o scurtă ceremonie religioasă. Primarul municipiului Târgu-Jiu, Florin Cârciumaru, a spus că procesiunea capătă o tot mai mare amploare de la un an la altul: “Începând cu data de 19 şi până pe 25 mai la Târgu-Jiu se desfăşoară «Zilele Municipiului».

procesiune (5)Avem un program bine pus la punct, plin de evenimente, pentru târgujieni. Pot să spun că în acest an vom avea multe surprize pentru cetăţenii din oraşul nostru. Am debutat cu un eveniment de excepţie, cu procesiunea. Mă bucur că de la an la an numărul participanţilor este tot mai mare. Anul acesta şi numărul preoţilor este foarte mare. Am avut peste 100; nu am avut niciodată o asemenea participare”, a declarat Florin Cârciumaru. Evenimentul a culminat prin săvârşirea Sfintei Liturghii, în dimineaţa zilei de 21 mai, la altarul Bisericii “Sfinţii Împăraţi” din Târgu-Jiu.

procesiune (6)Campania de promovare a municipiului Târgu-Jiu, lansată oficial
Campania de promovare a municipiului Târgu-Jiu, denumită “I love Târgu-Jiu”, a fost lansată oficial marţi seara. Cu acest prilej, în Piaţa Prefecturii din Târgu-Jiu, a fost organizat un spectacol de sunet şi lumini, în cursul căruia a fost lansat şi videoclipul campaniei.
procesiune (7)Deschiderea oficială a Zilelor Municipiului Târgu-Jiu a avut loc marţi seară, în Piaţa Prefecturii din municipiu. Tot atunci a avut loc şi lansarea programului de promovarea a municipiului – “I love Târgu-Jiu”.

procesiune (8)Biciclişti, motociclişti şi poliţişti locali purtând torţe aprinse au defilat prin Piaţa Prefecturii, în cadrul unui spectacol de sunet şi lumină. Cu acest prilej a fost lansat şi videoclipul campaniei de promovare “I love Târgu-Jiu”, videoclip ale cărui personaje principale sunt mai mulţi tineri care fac parte dintr-o trupă de dans.

procesiune (9)În videoclip mai apar echipele sportive care joacă în primele ligi ale campionatelor de fotbal, baschet şi handbal, dar şi operele lui Brâncuşi. Campania de promovare se va desfăşura în mai multe zone ale oraşului.
Roxana Lupu

procesiune (10)procesiune (11)procesiune (12)procesiune (13)procesiune (132)procesiune (14)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here