Procese amânate cu lunile din cauza grevei judecătorilor

623

Magistrații supărați că le-au fost anulate pensiile de care au beneficiat până la sfârșitul anului continuă să protesteze și să judece în sălile de judecată doar cazurile mai urgente, restul proceselor fiind amânate chiar și cu lunile. Până acum termenele date de judecători în unele procese duceau la amânarea acestora cu o lună, cel mult două, dar de ieri noile termene sunt duse spre sfârșitul lunii mai.
Practic, inculpații beneficiază de scurgerea timpului în favoarea lor, prescrierea faptelor fiind avantajată de astfel de decizii.
„Având în vedere Hotărârea nr. 4/14.02.2020 a Adunării Generale a Procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Tg-Jiu, prin care s-a hotărât suspendarea activităţii de judecată, respectiv neparticiparea procurorului de şedinţă la judecarea cauzelor, cu excepţia cauzelor cu arestaţi şi a celor care prezintă urgenţă, constatând că prezenta cauză nu face parte din această categorie, instanţa acordă termen la data de 26.05.2020”, se arată într-unul din procesele de la Judecătoria Târgu-Jiu unde a fost stabilit următorul termen peste mai bine de trei luni. În alte cauze judecătorii au dispus termene pentru mijlocul lunii aprilie sau începutul lunii mai, puțini fiind inculpații nevoiți să apară în fața instanței și luna viitoare.
Gelu Ionescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here