Procedura privind managementul cazurilor de violență în școli, dezbătută de IȘJ Gorj

750

Vineri, 15 martie 2024, în amfiteatrul Colegiului Național ,,Spiru Haret” Târgu Jiu, Inspectoratul Școlar Județean Gorj a organizat o sesiune de instruire a directorilor unităților de învățământ din județul Gorj.

În cadrul ședinței a fost prelucrată Procedura privind managementul cazurilor de violență asupra antepreșcolarilor/ preșcolarilor/ elevilor și personalului unității de învățământ, precum și al altor situații corelate în mediul școlar și al suspiciunii de violență asupra copiilor în afara mediului școlar. Au fost prezentați pașii care trebuie parcurși în soluționarea unor astfel de situații.
Doamna Inspector școlar general, prof. dr. Marcela Mrejeru, a subliniat importanța cunoașterii precizărilor menționate în Procedură și a bunei colaborări între instituțiile de resort privind gestionarea cazurilor de violență.
Din partea Inspectoratului de Poliție – Siguranța Școlară, doamna Duduială Ionela a prezentat situația cazurilor de violență înregistrate, analizând, de asemenea, fiecare aspect, precum și sancțiunile aplicate elevilor.
Au răspuns invitației de a participa la această reuniune: reprezentanții DGASPC Gorj – doamnele Lidia Bîrsanu și doamna Claudia Colombei, reprezentanții CJRAE Gorj – doamna Tulpan Ofelia și coordonatorii CJAP, precum și domnul Bogdan Maroiu – șef serviciu Ordine și Siguranță Publică. Invitații au evidențiat atribuțiile pe care le au în soluționarea cazurilor de violență, asigurând managerii unităților de învățământ de sprijin în orice situație. Atât informațiile transmise, cât și materialele de prezentare urmează să fie diseminate în fiecare unitate de învățământ.
Gigi Bușe

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here